Poletni tabor borilnih veščin 2011

kickboxing-trening-pooletna-sola
Leto je naokoli in ljubitelji borilnih veščin smo se zopet zbrali na poletni šoli v Bohinju. Bilo je naporno in na koncu smo se vidno utrujeni, a s težkim srcem poslovili od dogodivščin, ki smo jih doživeli v šestih dneh skupnega bivanja.
Letošnji program je vseboval tri treninge dnevno v vseh treh borilnih disciplinah, ki se jim v klubu največ posvečamo: boks, kickboks in MMA.  Zjutraj in popoldne smo se pod budnim očesom trenerjev posvečali tehničnemu delu, na večernih treningih pa smo se pomerili v sparingih, vadili na fokuserjih in tekli okoli bohinjskega jezera. Vmesni čas je bil posvečen počitku in drugim dejavnostim. Na taboru smo se preizkusili tudi v rokoborbi, saj nam je nekdanji izkušen tekmovalec Slavko Zec pokazal nekaj osnovnih rokoborskih prijemov, Aljoša, mojster kali/eskrime pa nam je pokazal tehnike ravnanja s palicami. Vreme nam je bilo več kot naklonjeno, saj smo zaradi nižjih temperatur lažje trenirali, le občasne plohe pa prav tako niso zmotile razporeda treningov.

kickboxing-trening-pooletna-sola1
Treningi kickboxinga

boks-trening-sola-boksa
Treningi boksa

Udeleženci smo bili deležni tudi sprostitve s tajsko masažo, ki nam jo predstavil Robert, sicer trener MMA-ja. Slednji je svoje veščine pridobil kar na Tajskem in vsi smo bili navdušeni nad njegovimi postopki. Nič manj pa nas ni presenetila izvrstna učiteljica joge, Nataša Zajc, ki je posebej za nas pripravila poseben, športno obarvan enourni program joge.

joga-natasa-zajc
Ura joge z Natašo Zajc

Poletnemu taboru je piko na i dodala tradicionalna Bovla party, ko smo se po taborsko posedli okoli ognja (kar je zares prijalo, temperature so se namreč spustile tudi pod petnajst stopinj) in uživali ob pitju specialitete po receptu naših trenerjev. Ni kaj, Sašo, Mišel, Jure, Jan in Robert se dobro znajdejo tudi s kuhalnicami v rokah.

poletna-sola-zabava-taborni-ogenj
Tradicionalna zabava ob tabornem ognju

Vzporedno s poletno šolo so potekale tudi priprave na mladinsko evropsko prvenstvo v boksu, ki bo avgusta v Dublinu. Naš kandidat, Simon Dovč, je vse treninge uspešno opravil in dokazal, da je v izvrstni formi, nič manj uspešen pa ni bil tudi Aljaž Venko iz BK Slovenska Bistrica. Naslednji mesec torej stiskamo pesti (ne samo na rokah, tudi na nogah) za borca, ki bosta zastopala Slovenijo na Irskem!
Bohinjsko jezero ni navdihnilo samo Prešerna in Vodnika, da sta v svojih pesmih opevala  lepote pokrajine, temveč tudi naše športnike, ki so v šestih dneh pokazali in dokazali svoje maksimalne zmožnosti in trdoživo zmogljivost. Ker pa se z besedami ne da opisati vsega, kar smo v tem tednu doživeli, si je za popoln vtis potrebno ogledati še galerijo.
.

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo