FCL poletni kamp 2020

Tudi letos smo se udeležili FCL poletnega kampa, ki smo ga organizirali ob reki Kolpi. 

Letos smo se odločili, da naredimo FCL poletni kamp malo drugače, preselili smo se na Kolpo, točno v vas Fara pri Kostelu. Na resnično mirni in čudoviti lokaciji smo cel teden izkoristili za razne aktivnosti, ki so imele rdečo nit treningi borilnih veščin, ki jih izvajamo imamo v naših programih.

Že prvi dan smo izkoristili za skok v vodo in tako začeli naše enotedensko druženje na Kolpi. Kljub mrzli vodo smo se dobro osvežili in na ta način vsak dan izkoriščali Kolpo za namakanje in regeneracijo. Po večerji smo naredili trening in kasneje spoznavni večer, ki je bil obarvan z igranjem družabne igra "corn hole". Razdelili smo se v različne skupine z lastnimi imeni in po turnirskem načinu igre prišli do zmagovalca. Vzdušje je bilo več kot dobro saj so bili zadetki posameznikov nagrajeni z močni aplavzi. Prvi dan smo zaključili več kot uspešno in tako je bilo tudi z naslednjimi dnevi...

Izkoristili prvi trenutek in naredili uvodni skok v vodo

 

Urnik na poletnem kampu boksa, kikboksa in mma-ja je bil res pester. V dopoldanskih urah smo naredili prvi trening, ki je bil usmerjen v razne tematike boksarske tehnike in taktike. Več pozornosti smo dali gibanju nog in prehodu v klinč. Drugi dan treningov smo popestrili tudi z zanimivim seminarjem o prevenciji pred poškodbami. Zanimivo predavanje in praktično izvedbo je pripravil Simon Dovč. V torek so na obisk prišli tudi boksarji iz boksarskega kluba Spartex iz Črnomlja s katerimi smo naredili nekaj sparingov.

Veliko pozornosti smo dali boksarskim tehnikam in premikom

V sredo smo nadaljevali z istim tempom in v jutranjem času naredili tehnični trening v popoldanskem pa trening s poudarkom na raznih finte. V četrtek se je pojavila prva utrujenost zato smo treninge presekali z raftingom, kjer smo se osvežili in naredili malo drugačen trening. Kljub napornem veslanju smo bili na koncu polni energije saj je bilo doživetje nekaj posebnega.

 

 Dan za trening z vesli :)

Zadnje dni se je intenziteta zmanjšala, več časa smo posvetili počitku, ki je pri takem tempu še kako pomemben. Organizirali smo tudi tečaj masaže, ki je sprostil utrujene in boleče mišice. V nedeljo smo naredili zadnji trening na katerem smo preleteli snov celotnega tedna in seveda naredili zadnji skok v Kolpo.

 

Vsekakor smo s kampom zadovoljni in prepričani smo, da so tudi vsi udeleženci. Z mislimi smo že pri naslednjih :))

 

Nekaj utrinkov na našem poletnem kampu boksa in borilnih veščin lahko preberete tudi na https://www.delo.si/polet/kamp-boksa-in-borilnih-vescin-ob-kolpi-343818.html

 

 

 

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo