FCL poletni kamp 2021 v Bohinju

Vsako leto v poletnem času prekinemo izvajanje rednih vodenih treningov in organiziramo poletni kamp boksa, kikboksa in MMA.

Od torka 13.do nedelje 18.julija smo se preselili v Bohinj, kjer smo s tekmovalno skupino preizkusili formo in brusili tehniko, z rekreativci iz različnih skupin pa smo kombinirali in preizkušali vse veščine, ki jih izvajamo v Fight clubu Ljubljana. 

Letos smo poleg napornega kampa pred samim kampom osvojili tudi najvišjo točko v Sloveniji - Triglav in tako še popestrili že tako poln urnik.

V Bohinju letos nismo bili sami, saj so se nam na kampu pridružili člani prijateljskega kluba iz Nizozemske. S člani iz Nizozemske smo že sodelovali v okviru boksarskih priprav na Svetovno univerzitetno prvenstvo v letu 2018, ki se jih je udeležil Luka Mejač. Lukatov takratni sparing partner Frank Pansier ima svoj gym in odzval se je na povabilo ter prišel še z nekaj svojimi člani. Sodelovanje smo s tem korakom vsekakor poglobili in nadejamo se nadaljnega sodelovanja na vseh ravneh borilnih veščin, pri boksu, kikboksu in MMAju.

Ekipa FCL trenerjev in Frank Pansier

 

Na jutranjih treningih smo se posvetili predvsem tehniki, temeljem boksa, osnovnim premikom in povezavi premikov in udarcev. Določanje razdalje, ki jo dosežemo tudi s premikanjem nog je osnova boksa in borilnih veščin in prav temu delu smo se na jutranjih treningih posvetili v veliki meri. 

V popoldanskem delu treninga smo skupine razdelili na tri osnovne veščine, ki jih pri nas treniramo - boks, kikboks in MMA. Na ta način smo delili znanje med skupinami in vsekakor je bila izkušnja članov po osvojenih novostih pozitivna. Ker je osnova boksa borba, smo se na zadnjem treningu v večernih urah posvetili preigravanju v lahko kontaktni oz.dotikalni verziji sparinga. Vse veščine, ki smo se jih naučili in preizkušali v prvih dveh treningih smo poizkušali aplicirati v realni sparing. 

Jutranji trening in temelji boksa in borilnih veščin

 

 

 

Pri popoldanskem treningu smo se posvetili tehnikam posamezne veščine

 

 

Predali smo tudi osnove pozicije pri parterni borbi MMA

 

V slabem tednu smo naredili zelo velik korak naprej in glede na videno lahko rečemo, da je napredek pri tekmovalcih in rekreativcih vse večji. 

Dnevni tempo je bil resnično velik, tako da smo urnik prilagodili tudi temu dejstvu. V petek smo namesto jutranjega treninga naredili pohod proti Savici. V sproščenem vzdušju smo načeli marsikatero temo in se naužili lepot Bohinjske doline. Pri vračanju nazaj smo se najbolj pogumni ohladili v mrzli vodi Save Bohinjke in poskrebeli za konkretno prekrvavitev :)

Namakanje v osvežujoči Bohinjki, ki je imela 6° celzija

 

Kljub natrpanem urniku in velikem tempu na kampu je bilo še vedno dovolj časa za prostočasne dejavnosti, ki smo jih izkoristili v največji meri. Vsak dan smo se večkrat osvežili v Bohinjskem jezeru in bili aktivni pri raznih družabnih igrah. Ker smo rekreativno in tekmovalno vpeti v borilne veščine in šport in ker se pri treninigh lahko pojavljajo tudi poškodbe smo v soboto organizirali predavanje na aktualno temo pri športu - Prevencija pred poškodbami. Seminar in predavanje je vodil Simon Dovč, ki je med drugim tudi uspešen fizioterapevt. Med aktivnim predavanjem, ki ni bilo samo teoretično smo preizkusili razne vaje, ki so kazale v kateri smeri moramo izboljšati gibljivosti in ojačati razne dele telesa, da se izognemo morebitnim poškodbam. Predavanje je bilo vsekakor dobrodošlo in koristno saj je ozaveščanje prva stvar, ki lahko naredi spremembe.

Praktično predavanje o prevenciji pri športu

 

V nedeljo smo zjutraj naredili še zadnji trening in uspešno zaključili FCL kamp. Vtisi so vsekakor močni in zadovoljstvo ob zaključku kampa je bilo več kot odlično. Lahko rečemo, da smo z mislimi že pri naslednjih FCL kampih :).

Sedaj nekatere člane čakajo počitnice ostali pa se nam bodo priključili na poletnih programih boksa, kikboksa in MMA. V septembru pričenjamo z novo sezono in vpisi.

 

Zahvaljujemo se Frank s gymu za udeležbo na FCL kampu, prav tako Simonu Dovču, ki je pripravil odlično predavanje!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo