FCL poletni trening kamp - Kolpa 2022

Med poletnimi počitnicami ne počivamo. Tako kot vsako leto smo tudi letos organizirali poletni kamp boksa, kikboksa in MMAja. Vse skupaj je potekalo blizu Kostela ob reki Kolpi.

 V torek 5.julija smo se odpravili v vas Fara poleg Kolpe, kjer smo prebivali do nedelje 10.julija. Takoj po prihodu na Kolpo smo si privoščili malo osvežitve s skokom v svežo reko. Kmalu za tem smo naredili prvi tehnični trening in pogledali nekaj fundamentalne tehnike. Zvečer smo izvedli prosti trening in sledil je zaslužen počitek.

Naš prvi skok v Kolpo

V sredo smo zastavili konkreten dan, saj smo zjutraj naredili trening boksa s poudarkom na delu nog. Po kosilu smo izvedli seminar Moči v borilnih veščinah, kjer smo pregledali nekaj uporabnih vaj za pridobivanje splošne moči. Po treningu smo si vzeli kratek počitek in že je sledil trening kikboksa in MMAja na katerem smo pregledali nekaj tehnik.

V četrtek smo dopoldanski del izkoristili za rafting. V tri urnem spustu smo preizkusili tri brzice in se na enem postanku skopali in nadihali za rafting izzive do konca plovbe.

Na spustu z rafti nam vsekakor ni bilo dolgčas

Po kočnanem rafting spustu smo komaj čakali na kosilo in na počitek, saj je bil trening z raftom kar precej daljši od naših rednih treningov :). V popoldanskem času smo naredili tehnični trening kikboksa in MMAja in do večera zbrali še zadnje moči za večerni trening. 

V petek smo zjutraj naredili tehnični trening v boksu, v zgodnjem popoldanskem času pa smo imeli čas za počitek, ki smo ga s pridom izkoristili. V popoldanskem treningu smo naredili nekaj osnov boksa zatem pa še kikboksa in MMAja. Na večernem treningu smo po urniku izvedli sparinge in si zaslužili pošten počitek.

V soboto so se nam pridružili člani in članice iz Kluba borilnih veščin Fearless figters iz Trebnjega. Zjutraj smo naredili skupni trening in prav tako popoldan. V času po kosilu se nam je pridružil tudi trener boksa in fizioterapevt Simon Dovč, ki izvedel seminar prevencije pred poškodbami. Zelo uporabne vaje smo tudi praktično preizkusili. Na popoldanskem treningu je bil prisoten Alen Štritof, ki nam je pokazal nekaj osnov kikboksa in klinča. Z veliko vestnostjo smo vse preizkusili in dobili novo izkušnjo. Soboto smo zaključili z večernimi sparingi in z druženjem ob ognju.

Alen Štritof nam je pokazal osnove klinča

 

Simon Dovč nam je pripravil zanimiv praktični seminar o prevenciji ramen

V nedeljo smo naredili še zadnji trening in izkoristili zadnji trenutek za skok v mrzlo Kolpo.

Poletni kamp je bil poln lepih vtisov in prav vsi člani so bili navdušeni. Naučili smo se nekaj novih veščin, ki jih bomo s pridom uporabili v bližnji prihodnosti. V prihodnjih dneh nadaljujemo s poletnim režimom treningov in v bližnji prihodnosti se že veselimo novih izzivov.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo Simonu Dovču za odlično predstavitev vaj, ki nam bodo pripomogle k boljši prevenciji ramen. Prav tako se zahvaljujemo Alen Štritofu za odlično izvedbo treninga kikboksa.

 

 

 

 

 

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo