Samoobramba za ženske

samoobramba-za-zenske-seminar

V našem klubu organiziramo večkrat na leto tudi razne tečaje in seminarje, ki so vezani na specifično samoobrambo za ženske.
 
    
 
 
  
 
 

Samoobramba lahko razumemo kot del življenja, če se tega zavedate ali ne. Vsak posameznik je navsezadnje sam odgovoren za svojo lastno varnost. Trening mora postati navada. Celostni program, ki vključuje vaje za moč, kardio, ogrevalne in raztezne vaje, nam omogoča, da smo pripravljeni do te mere, da lahko reagiramo najbolje kot lahko. Redna vadba je nujna za vse kar zahteva določeno mero odzivnosti in gibanja. Vadba mora biti postopna ter konstantna. Rezultat takšne konstantne vadbe, katere pogoj mora biti dosežen, je naraven stav, ki omogoča ekonomično izvedbo gibov in prenosa teže. 

Pravo orožje je posameznikovo psihično stanje, oz. stanje vašega duha/zavesti. Od nivoja mentalnega stanja posameznika je odvisno kakšen bo končni rezultat vsakršne konfrotacije. Kadar se zdi, da je vse obrnjeno proti vam, vi pa še naprej nadaljujete z borbo, da od sebe odvrnete nevarnost, je to ultimativno psihično stanje.

Konstantni trening in predanost borilnim športom ali ostalim sistemom kjer je poudarek na vsestranski fizični aktivnosti je odličen dopolnilni trening.  Fizična vadba je dobra že sama po sebi saj lahko posameznik z njo izboljša kvaliteto svojega zdravja, izoblikuje svoje telo, dvigne nivo svoje fizične pripravljenosti ter pripomore k pravilni drži. Posledično se s tem izboljša tudi mnenje posameznika o njegovi samopodobi. Vse to nudi posamezniku dodatno motivacijo in okrepi njegovo samozavest. Poleg vsega omenjenega redna fizična vadba pomaga pri preprečevanju visokega krvnega pritiska, diabetesa tipa 2, srčnih bolezni, raku, atritisu ter depresiji. Ljudje se po vadbi počutimo bolj vesele in sproščene. Rezultat vsega naštetega je odločnejše soočanje s stresom in izzivi v vsakodnevnem življenju ter na splošno boljša kakovost življenja.

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo