Tečaj samoobrambe

V nedeljo 26.3.2017 bomo organizirali tečaj samoobrambe. Tokrat bo poudarek na obrambi proti palici in nožu v prvem delu tečaja, v drugem delu tečaja pa se bomo posvetili uporabi kubotana.

Kaj sploh je kubotan? Gre za kratko palico, ki je dolga približno 14 centimetrov in nas lahko vedno spremlja kot obesek na ključu. Drugo ime za kubotan je tudi žepna palica.

Delavnica bo potekala v prostorih FCL-ja (Fight Club Ljubljana – FCL GYM, Celovška 172, Šiška) in sicer od 9 do 12 ure in od 13 do 16 ure.
Kubotan kot prikrito improvizirano orožje je izredno uporabno, ker se ga lahko nauči uporabljati prav vsak in ker uporaba ni komplicirana, kar pa ne pomeni, da tehnik ni treba vaditi. Prednost kubotana je, da paše v vsak žep, da so tehnike zelo učinkovite, ker pri udarcih s kubotanom povzročimo, da se relativno velika sila prenese preko majhne površine kubotana na nasprotnika. Zato je kubotan primeren v bistvu za vse, ki bi se radi seznanili s samaoobrambo. Tečaj je primeren za moške in za ženske (od 15 leta naprej), ki jih zanima osnovna obramba proti nožu in palici. Z razumevanjem obrambe proti nožu in palici boste lažje osvojili tudi vse samoobrambne tehnike, ki se jih bomo učili s kubotanom.

samoobramba-kubotan-860

Vadbene kubotane boste dobili na tečaju. Oblečeni bodite v jeans hlače in majico, ali v hlače od trenirke, vendar morajo imeti žep. Za vso ostalo opremo poskrbimo mi.
Cena te delavnice bo 50 €. Za študentke in dijakinje velja posebna cena in sicer 40 €. Za člane FCL-ja pa 35 €
Kosilo, ki bo od 12 do 13 ure, ni všteto v ceno. Prijave in dodatne informacije zbiramo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali 041 962 485! Prijave potekajo po principu “kdor prvi pride, prvi melje” do zapolnitve prostih mest, zato vam priporočamo, da se prijavite čim prej.

Vsebina tečaja:
– Teorija (Zakonodaja silobran in skrajna sila). Teorija je potrebna, da ne boste v samoobrambni situaciji zmagali, na sodišču pa zgubili sodbo proti agresorju)
– Ogrevanje (Specifične vaje borilnih veščin in športov)
– Osnovne goloroke tehnike, ki predstavljajo osnovo za samoobrambne tehnike proti palici in nožu. Učili se bomo osnovnih borbenih stoj, premikanje in seznanili se bomo z osnovnimi udarci.
– Osnovne samoobrambne tehnike proti palici
– Osnovne samoobrambne tehnike proti nožu
– Osnovne samoobrambne tehnike s kubotanom (stoje,v klinču, na tleh, proti udarcem /prijemom itn.)

 

 

 

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo