Kickboks sparing kamp v Termah Olimije

V začetku vikenda smo se odpravili na sparing kamp v Olimije, ki ga je organiziral Sande team.
Sparing kamp je bil namenjen izboljševanju tehnične taktične priprave kikbokserjev in boksarjev. Ker sta obe disciplini sorodni in se zelo dobro povezujeta se je prav zaradi tega kampa udeležilo tudi nekaj boksarjev, manjkalo pa ni niti MMA borcev.

FCL na kikboks kampu v Termah Olimije


Iz ekipe FCL sta se kampa udeležila kikbokserka Katarina Sang in boksarski državni prvak Aljaž Šircelj. Oba sta odlična v svoji disciplini in sparing kamp sta izkoristila za mnoge sparinge in s tem povezane izkušnje. Katarina je naredila nekaj odličnih sparingov s kvalitetnimi borkami iz Trebljega in Kranja. Dejstvo je da tovrstnih dogodkov manjka in da je bil konkreten kamp izeljan na nivoju, na katerem je lahko prav vsak našel sebi primernega sparing partnerja. Poleg kikbokserjev so bili v Olimijah prisotni tudi boksarji in MMA borci. Glede prepoznavanja posameznih slogov borbe so tukaj prišli na svoj račun predvsem boksarji saj so se lahko med seboj merili z različnimi slogi izvajanj ročnih tehnik. To je bil pravi izziv, ki ga je sprejel tudi Aljaž. S takim načinom se izboljšuje prilagodnjivost na borbo, ki jo vsak vrhunski borec potrebuje. Poleg omenjenih borb je Aljaž opravil tudi odlične sparinge z boksarji iz Celja in Ruš in glede na videno je na borišču in ringu pustil dober vtis. Enako velja tudi za Katarino, ki je s prikazano tehniko in borbenostjo dala vedeti, da bo na prihajajočih tekmah segala na sam vrh.

Zahvale organizatorju za odlično izpeljan dogodek, mi pa smo z mislimi že pri naslednjem, ki bo čez dva tedna prav tako v Olimijah. Od 2. do 4. oktobra bo v Olimijah potekal Mednarodni boksarski sparing kamp, ki se ga bodo udeležili tudi naši boksaji in boksarke. 

 

 

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo