Boks kamp in boksarska liga v Termah Olimije

V začetku oktobra smo se udeležili boksarskega kampa za katerega je bilo na začetku mišljeno, da bo kamp mednarodni, a je bil organizator zaradi situacije glede korona virusa, ki trenutno vlada, primoran narediti le boksarski kamp na katerem smo sodelovali trenerji in boksarji iz Slovenije.

Boksarski kamp je potekal od petka 2.oktobra do nedelje 4.oktobra. Namen kampa je bil predvsem brušenje forme in spoznavanje z boksarji in boksarkami iz različnih klubov. Udeležili so se ga mladi upi in že izkušeni boksarji. Poleg izkušenih FCL borcev so se tokrat boksarskega kampa udeležili tudi nekateri člani, ki redno izpopolnjujeno boksarsko znanje v programih Boksarske akademije. Vsi stremijo v tekmovalne vode in na tem boksarskem kampu so prišli na svoj račun. Sparingi, ki smo jih naredili so bili izvedeni na dveh nivojih. Eni so bili tisti sparingi, ki se jih je izvajalo s konotro, drugi pa tisti pravi boksarski sparingi v obliki sparing tekme, kjer se v ringu izvaja pravi boks. Na večernem sobotnem treningu so nekateri borci počivali, med drugim tudi naša boksarja Žan Slemenjak in Sinaj Kreč Štrukelj, saj sta imela v nedeljo zagotovljeno borbo na boksarski ligi. Aljaž Šircelj je odpoved nasprostika v nedeljski boksarski ligi izkoristil za vikend odličnih spaingov. Tako v soboto zvečer kot v nedeljo zjutraj je opravil kvalitetne boksarske sparinge z Nejcem Petričem in Ljubljanskega boksarskega kluba Golden Gloves, še prej pa tudi z drugimi boksarji. Tudi ostali naši boksarji in boksarske so prišli na račun saj so vsak dan izkoristili za kvalitetne sparinge.

 

 Nejc Petrič in Aljaž Šircelj sta naredila odlične boksarske sparinge

V nedeljo se je v dvorani Podčetrtek odvila Slovenska boksarska liga. V igri smo imeli tri boksarje, vendar sta zaradi neresnosti določenih klubov nastopila le dva. Miha Kralj, ki nastopa v kategoriji dečki se je pripravljal na prvi uraden nastop, a je žal ostal brez nasprotnika. Kot drugi od FCL borcev je nastopil aktualni kadetski državni prvak Sinaj Kreč Štrukelj, ki se je pomeril s Svitom Kovačevičem, boksarjem iz BK Slovenske Bistrice. Kljub čvrstemu odporu nasprotnika je Sinaj soglasno in suvereno zmagal. Zadnji od FCL članov je nastopil Žan Slemenjak. To je bila njega tretja borba, nasproti pa mu je stal boksar iz Ptuja, Kudralium Lirim. Žan je vse tri runde diktiral tempo in na koncu zasluženo dvignil roke.

 

Celotna ekipa, ki se je udeležila sparingov in boksarke lige

 

Obema boksarjema čestitamo in se že veselimo bližnjih tekem. Izkušnja, ki smo jo doživeli med vikendom je bila odlična. V bližnjo prihodnost stremimo optimistično in komaj čakamo nove boksarske izzive!!

 

 

 

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo