Prvenstvo EU v boksu za ženske

prvenstvo-ue-v-boksu-za-zenske

V nedeljo se je slovenska ženska reprezentanca v boksu odpravila na prvenstvo Europske unije, ki je potekalo od 1. - 7.julija v Madžarskem mestu Keszthely.  V ekipi je nastopila tudi Katarina Kosmač, ki je aktualna državna članska in mladinska prvakinja.
  
 
    
 
 
Katarina je na prvenstvu nastopila v kategoriji do 69kg. Po napornih pripravah in dobri Katrinini formi smo si obetali prikaz kvalitetnega boksa, vsekakor je bila končna uvrstitev odvisna tudi od žreba, ki je bil opravljen v ponedeljek. V kategoriji do 69kg je bilo prijavljenih 8 tekmovalk.
 
Žreb je Katrini prinesel borbo s Cristino Desmond iz Irske. Vedeli smo, da je Irska država, kjer je boks veliko bolj cenjen in podprt kot pri nas in da imajo Irci tudi močno podporo v sodniških vrstah in delegatskih mestih. Naj samo omenimo, da njihova nacionalna prvakinja izhaja prav iz boksa - Ketty Taylor je namreč na zadnjih olimpijskih igrah priboksala zlato in je prava nacionalna junakinja.
 
katarina-kosmac
Katarina pred nastopom na prvenstvu Evropske unije v boksu
 
Kljub vsem tem dejstvom in velikemu favoriziranju Irske tekmovalke je Katarina suvereno stopila v ring. Svoj tempo in stil borbe je že v prvi rundi vsilila svoji nasprotnici in tako se je nadaljevalo tudi drugo in tretjo rundo. V tretji rundi je sodnik posegel v borbo in dal Katarini opozorilo in minus točko. To dejanje je bilo povsem neupravičeno saj je šla Katarina prvič z glavo prenizko, namesto, da bi si prislužila samo opomin je dobila omenjeno minus točko. Kljub tem pritiskom se Katarina ni dala in je držala močan tempo tudi četrto rundo, kjer je bila očitno vidna Katarinina prednost tako v preciznosti udarcev kot v tempu borbe.
Na koncu je po zelo zelo dvomljivi sodniški odločitvi zmagala nasprotnica. Katarina si je s to borbo pridobila pomembne izkušnje, ki jih bo še kako dobro uveljavljala v prihodnosti.
 
Čestitke Katarini za zelo dobro predstavo in vsem ostalim slovenskim reprezentantkam za odlične uspehe!
 
 
 
 
 

 

 

 

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo