Svetovno prvenstvo v boksu za mladinke - rezultati

Med 20. in 29. septembrom smo se udeležili Svetovnega prvenstva v boksu za mladinke. Prvenstvo je potekalo v Bolgarskem mestu Albena. Barve slovenije je zastopla tudi naša mladinka Katarina Kosmač.

Katarina je na svoji boksarski poti nabrala že kar nekaj izkušenj z mednarodnih tekmovanj. Naj samo spomnimo na prvenstvo Evropske unije, ki je julija potekalo na Madžarskem, in na katerem je Katarina le za las izgubila proti Irki Cristini Desmond (povzetek borbe lahko najdete na naši strani). Takoj po borbi so se začele nadaljnje priprave, med drugim tudi teden intenzivnih treningov tekom poletne šole borilnih veščin ob Kolpi. Pred prvenstvom smo se zavedali, da bo veliko odvisno od sodnikov saj je Katarina že dokazala da se lahko kosa z najboljšimi borkami na svetu. 

Žreb je Katarini določil ukrajinsko nasprotnico Ryzhenkovo. Katarina je tudi tokrat pokazala odlično pripravljenost in se povsem enakovredno kosala z nasprotnico. Gledano na celotno borbo je Katarina pokazala več kot nasprotnica, tako v smislu zadetkov kot v prikazani tehniki. Kljub temu so na koncu sodniki dosodili zmago nasprotnici, a ne glede na to je Katarina odšla iz ringa z dvignjeno glavo, saj je še enkrat dokazala da se lahko kosa z najbolšimi na svetu.

 

Potek borbe si lahko pogledate na spodnjem posnektu:

 

 

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo