Državno prvenstvo v boksu 2014 po dnevih

Državno prvenstvo v boksu za posameznike je minilo v športnem vzdušju in s številčnim nastopom naše ekipe.

 

Prvi dan državnega prvenstva je minil v znamenju enajstih borb med katerimi so bile tudi borbe treh naših borcev.


V kategoriji do 69kg se je mladinec Domen Lazar pomeril z Denisom Goriškom iz BK Slovenska Bistrica. Domen je celoten potek borbe nadzoroval in uspešno kontriral nasprotnikove napade. Prav ti napadi so na koncu odločili zmago v prid Domnu, ki se je tako prebil  polfinale.

Kot peti par sta se v kategoriji do 69kg pomerila Blaž Dolinar in Bojan Stojilov iz Golden Gloves. Blaž je vse tri runde solidno boksal, s tem da mu je na koncu zmanjkalo nekaj odločilnih napadov v serijah. Kljub temu, da je Blaž izgubil je pokazal, da lahko tudi v tej kategoriji prikaže solidne nastope.
V zadnji borbi večera nas je zastopal Gregor Gajić, ki se je pomeril z Danijelom Subičem iz Geparda. Gregor je nadzoroval celotno borbo in na koncu zasluženo zmagal.

 

Drugi dan državnega prvenstva

V polfinalnih borbah so nastopali Domen Lazar, Luka Mejač, Aljaž Vrhovnik in Gregor Gajić. Domen se je pomeril z izkušenim Marin Klaričem iz BK Ljubljana. Domen je vse tri runde pariral večjemu in bolj izkušenemu nasprotniku ter na koncu po točkah izgubil. Glede na to, da je bil to Domnov tretji dvoboj in da je šele pred dobrim mesecem prvič uradno stopil v ring mu lahko samo čestitamo za dober nastop na tem prventvu. 

V 12. borbi nas je čakal nastop Luka Mejača. Luka se je pomeril z izkušenim Mitjo Dišičem iz BK Tivoli. Že od začetka se je napovedoval oster tempo borbe in tako je tudi bilo. Luka je uspešno napadal in kontriral, kmalu pa je nasprotnik začel izsiljevati klinč borbo. Kljub temu, da je bila nasprotnikova pobuda klinč borba čez celoten potek borbe si je s strani sodnika Luka prislužil nejasno javno opozorilo. Na potek in tempo same borbe to ni vplivalo je pa vplivalo pri končni odločitvi, kjer je v izenačeni borbi zmagal nasprotnik. V vsakem primeru si Luka zasluži pohvale za prikaz borbe v ringu.

V 14. borbi večera sta se pomerila naša člana Aljaž Vrhovnik in Gregor Gajić. Oba borca se seveda dobro poznata iz treningov, a kljub temu sta se odločila, da prekrižata rokavice na tem državnem prvenstvu. Sama borba je bila izenačena, s tem da je imel več pobude Gregor, ki je na koncu tudi zaluženo zmagal.

 dp-v-boksu1

 

Tretji dan državnega prvenstva

Po napornih polfinalnih nastopih so nas čakali trije finalni nastopi in sicer nastop aktualnega državnega prvaka Adriana Cakičija, mladinke Ane Šintler in v zadnji borbi Gregor Gajića. 

Adrian se je pomeril z Aljažem Cajnkom iz BK Ptuj. Adrian je že na začetku borbe z nekaj močnimi udarci začel prevzemati pobudo. Tako je bilo tudi v drugi rundi, kjer je bil sodnik primoran ustaviti borbo. Adrian je tako pokazal, da moramo nanj v prihodnosti še računati in zasluženo osvojil naslov državnega prvaka.

boks-dp-2014

 

V peti borbi se je mladinka Ana Šintler pomerila s Katarino Fras iz BK Ljutomer. To je bila za Ano prva preizkušnja na tako velikem tekmovanju in pred tako veliko množico. Ana je vse štiri runde dobro boksala, na koncu pa je osvojila odlično drugo mesto.

V zadnji borbi večera se je Gregor Gajić pomeril z Primožem Fekonjo iz BK Tivoli. Gregor je boksal v svojem slogu, s posameznimi udarci je držal nasprotnika na distanci in se s telesom izmikal udarcem. Kljub temu so na koncu prevagale izkušnje nasprotnika, tako da se je Gregor zadovoljiv z odličnim drugim mestom. 

Na državnem prvenstvu v nekaterih kategorijah ni bilo nasprotnikov oz. nasprotnic. Brez borbe je ostala naša najbolj izkušena tekmovalka Katarina Kosmač, prav tako Katja Gajć in Domen Hrovat. Prepričani smo, da bi vsi imeli kaj za pokazati v ringu, če bi imeli nasprotnike. 

 

Državno prvenstvo na Ptuju je minilo v sproščenem športnem vzdušju in smo ga glede na prikazano zapustili zadovoljni. Še enkrat čestitamo vsem nastopajiočim za uspešne nastope in zahvale vsem podpornikom, ki so nas prišli bodriti. Zahvaljujemo se tudi Nathanu za odlične slike.

 

Izvajanje programov boksa v našem klubu sofinancira Mestna občina Ljubljana.

mol

 

 

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo