5.krog slovenske boksarske lige - rezultati

V sodelovanju z BK KnockOut in BK Golden Gloves smo v Konex centru organizirali 5.krog slovenske boksarske lige. Tekmovanje je minilo v napetem vzdušju in je postreglo kar z 22. dvoboji.

FCL barve so zastopali Živa Hočevar, Mitja Štirn, Anel Silahič, Taras Jurman, Gregor Gajič, Aljaž Vrhovnik in Bernard Abram. Po opravljenem tehtanju je komisija določila pare med katerimi pa borbe ni dobila Živa, ki se bi prvič pomerila v ringu. Na boljšo udeležbo na boksarski tekmi v tej starostni kategoriji bomo počakali do naslednje tekme in državnega prvenstva.

Kot prvi FCL borec se je v ringu boril MItja Štirn. Nasproti mu je stal nekoliko mlajši Jure Žgajnar iz BK Golden Gloves. Mijta je že v prvi rundi prevzel pobudo in sodnika prepričal, da zaradi varnosti, ki je pri mlajših kategorijah še toliko večja borbo ustavi. Na ta način si je Mitja pridobil pomembne izkušnje v ringu in si priboril prvo zmago.

FCL barve je zastopal tudi nadarjeni Anel Silahič, ki se je pomeril z Jasminom Bajrovičem iz BK Kranj. Zanimivo je bilo, da je Anel ves čas tempiral tempo, se uspešno izmikal in tudi zadeval nasprotnika, a je po čudni odločitvi sodnikov, ki so v tem primeru izpadli zelo neizkušeni dvoboj izgubil. Odločitev so z žvižgi pospremili števini gledalci, ki so kasneje Anelu čestitali za opravljeno borbo. 

boks-anel

Anel (v rdečem dresu) je ves čas narekoval oster tempo in nekajkratk pošteno zatresel nasprotnika

Kot tretji borec nas je zastopal Taras Jurman, ki se je pomeril z izkušenim Sadikom Gashijem iz kluba ŽBK Maribor. Taras je vse vse tri runde pariral nasprotniku in ga tudi večkrat uspešno zadel in po dokaj izenačeni borbi na koncu z rezultatom 2:1 izgubil.

S člansko vrsto v FCL ekipi je začel Gregor Gajič. Pomeril se je z aktualnim državnim prvakom Denisom Lazarjem iz BK Ptuj. V prvi rundi je uspešno nadziral borbo, proti koncu pa je začel malenskostno popuščati. Sledila je zelo odprta in atraktivna borba na koncu katere je slavil nasprotnik.

boks-gregor-gajic

Gregor se je pomeril z aktulanim državnim prvakom do 81 kg.

V devetnajsti zaporedni borbi se je Aljaž Vrhovnik spopadel z že znanim nasprotnikom iz BK KnockOut Srečko Tomičem. Borba je bila med bolj atraktivnimi borbami na celotni ligi. Ves čas borbe je bil prisoten oster in visok tempo borbe in kljub dokaj izenačni predstavi je na koncu slavil nasprotnik.

boksarska-liga-ljubljana2

Aljaž je prikazal eno najbolj atraktivnih borb

Kot zadnji FCL predstavnik pa se je pomeril Bernard Abram, ki je tokrat prvič prestopil vrvi v ringu. Pomeril se je z Gregorjem Škrjancem iz Chagija. Bernard je kljub svoji prvi borbi in bolj izkušenemu nasprotniku pokazal, da se je pripravljen boriti in da lahko v naslenjih tekmah pokaže še več.

 

Kljub številni udeležbi ekipe KBV Ljubljana - FCL se tekmovanja niso udeležili vsi naši tekmovalci. Na njihove nastope računamo na naslednjih tekmah in državnem prvenstvu, ki bo pika na i vsem ligaškim tekmovanjem.

 

Celotna tekmovalna ekipa FCL si zasluži čestitke. Ta tekma je bila velika spodbuda za nadaljne nastope, ki nas čakajo v bližnji prihodnosti. Zahvaljujemo se vsem, ki so sodelovali pri organizaciji tega dogodka in podprli dogodek. 

 

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo