24.državno prvenstvo v boksu 2015

Od petka 17.aprila do nedelje 19.aprila se je odvijalo na Ptuju državno prvenstvo v boksu. FCL barve so zastopali Gregor Gajić, Aljaž Vrhovnik, Luka Mejač, Mitja Štirn in Živa Hočevar.

V ekipi so manjkali še nekateri drugi borci, ki so bili poškodovani in se državnega prvenstva žal niso mogli udeležiti.

Petek 17.aprila

Prvi dan je tekmovalna komisija opravila žreb in trije člani so se uvrstili v četrtfinale državnega prvenstva, Živa in Mitja pa sta žal ostala brez borbe. V najbolj konkurenčni kategoriji do 81kg nas je zastopal Luka Mejač. Lukatu je nasproti stal že znani nasprotnik Klemen Turkuš iz BK Fužinar Ravne. Luka je vse tri runde odlično boksal in nadziral borbo. Nekajkrat je naredil vrhunske poteze, ki so kazale da je napredek od zadnje borbe s Klemenom zelo velik. Kljub temu napredku in borbenosti so sodniki precenili, da ni pokazal dovolj in borbo izgubil. Luka si s prikazanim napredkom zasluži pohvale in želimo mu še veliko dobrih borb!

V kategoriji do 91kg je kot prvi nastopil Gregor Gajić, ki se je pomeril z Miho Vinišom iz BK Ring Ptuj. Gregor je vse tri runde suvereno boksal in prevzemal pobudo čez celo borbo. Na koncu je zasluženo slavil in se uvrstil v polfinale.

Kot zadnji FCL predstavnik je prvi dan borb v ring stopil Aljaž Vrhovnik, ki je nastopal v kategoriji do 91kg. Pomeril se je Luko Hvalcem iz BK Knockout Ljubljana . Aljaž je ves čas borbe nadziral potek in nekajkrat pošteno zatresel nasprotnika. Na koncu se je zasluženo uvrstil v polfinale.

Sobota 18.aprila

V soboto so sledile polfinalne borbe. Gregorju je nasproti star Tim Jevšček iz BK Ljubljana. Borca sta se od prej že poznala in je bilo to njuno tretje srečanje. Gregor je odločno štartal v borbo, vendar v toku borbe ni našel pravega odgovora za prevzem borbe. Na koncu je borbo izgubil a v končni razvrstitvi osvojil solidno tretje mesto.

Aljaž se je v polfinalu pomeril z Gregorjem Škerjancem iz BK Chagi. Z uspešnimi izmiki in prehodu proti klinču je prevzemal pobudo v borbi. Ta način borbe je vse tri runde uspešno udejanjal in na koncu zasluženo slavil.

Nedelja 19.aprila

Aljaž se je kot edini predstavnik FCL-ja v finalu pomeril s Timom Jeveščkom iz BK Ljubljana. V borbo je krenil suvereno in z izmiki in agresivnim gibanjem uspešno prehajal v klinč kjer je najbolj efektiven. Celo borbo mu je uspelo držati v tem načinu boksanja a za zmago to ni bilo dobolj. Kljub temu si Aljaž zasluži čestitke za odlično drugo mesto na tem državnem prvenstvu.

 

Celotna FCL ekipa je pustila na državnem prvenstu dober vtis in si še enkrat zasluži pohvale. Pohvale gredo tudi organizatorjem za brezhibno izpeljano državno prvenstvo, ki je minilo v športnem vzdušju.

Posebna zahvala gre Gooptiju, ki nam je posodilo kombi za prevoz do tekmovanja!

 

 

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo