Finalni turnir DP v kickboxingu

Udeležili smo se finalnega turnirja državnega prvenstva v kickboxingu na katerem je uspešno nastopilo šest FCL tekmovalcev in tekmovalk.

Luka Novak je, tako kot na prejšnjem turnirju, premagal svoje konkurente in s tem potrdil nepremagljivost in postal državni prvak v kategoriji starejših kadetov do 57 kg. Njegova nasprotnika sta bila Janez Peršolja in Andrej Cerjak, oba iz Kluba Tajskega Boksa Krško.

Adrian Cakiči je pokazal zelo dobro pripravljenost proti že poznanemu nasprotniku Nemanji Veljkoviću, kateri je bil kasneje zaradi nepravilne tehnike tudi diskvalificiran. Zakaj se sodniki niso odločili tekmovalca iz Kickboxing kluba Center diskvalificirati že v borbi proti Adrianu, vedo namreč samo oni sami. Skupen seštevek točk turnirjev je tako našemu tekmovalcu prinesel bronasto medaljo.

Eva Tasič je v kategoriji članic do 60 kg z zelo majhno razliko dveh točk izgubila proti favoritinji in državni prvakinji Petri Žejavac iz Kluba borilnih veščin Domžale, v skupnem seštevku turnirjev pa je dosegla bronasto medaljo.

Druga tekmovalka iz naših vrst, Katja Gajić, je zopet potrdila, da v Sloveniji nima konkurence v kategoriji članic nad 70 kg in osvojila naslov državne prvakinje. V finalu je pokazala absolutno premoč proti članici kluba KBV Keter Hwarang Aleši Bagari.

V kategoriji članov do 84 kg nas je zastopal Sebastjan Čufer, ki je suvereno opravil z dvema nasprotnikoma iz kluba borilnih veščin Sevnica. Prvi mu je stal nasproti Tim Žičkar, proti kateremu je Sebastijan pokazal tehnično premoč za vsaj dva kakovostna razreda. Ravno tako je bilo proti drugemu nasprotniku Tadeju Klavžarju, proti kateremu je predčasno končal borbo zaradi poškodbe. Ne glede na poškodbo, je do tega trenutka Sebastijan že močno vodil po točkah. V finalu ga je čakal član kluba ŠD Budokai iz Nove Gorice, Stefan Stanić. Splet okoliščin in žreba je pripeljal do tega, da je član ŠD Budokai prišel na tem turnirju do finala brez borbe in uspešno nudil odpor proti Sebastijanu, ki je do tistega trenutka že opravil z dvema tekmovalcema. Vidno utrujenega Sebastijana pa je dokončno ustavila tudi poškodba nosu, zaradi katere je trener borbo raje predčasno prekinil, da se iz poškodbe nebi razvilo še kaj hujšega. Skupen seštevek turnirjev je Sebastijanu prinesel več kot zasluženo srebrno medaljo.

 

Vsi tekmovalci in tekmovalke so prikazali velik napredek iz prejšnjih tekem in si zaslužijo velike pohvale.

 

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo