32. Slovenia Open v kickboxingu

Tradicionalen, že 32. Slovenia Open v Zagorju, je gostil nekaj manj kot 600 tekmovalcev iz 9ih različnih držav. FCL je imel v svojih vrstah 6 predstavnikov, po 3 tekmovalce v moški in ženski konkurenci. Zastopali so nas Sebastijan Čufer, Adrian Cakiči, Luka Novak, Eva Tasič, Katja Gajić in Polona Mihalič.Luka Novak (-57kg)
Tekmovanje v disciplini "kick light" je odprl Luka Novak, v kategoriji članov -57kg. Čeprav je pravzaprav še v kadetski starostni skupini, je vseeno izrazil željo po borbah in se pomeril proti precej starejšim tekmovalcem. Že prvo borbo je dobil kasnejšega zmagovalca tega turnirja v svoji kategoriji, tako da se žreb ni najbolje poklopil z našimi željami. Ne glede na to, je to bila zanj zelo dobra izkušnja, saj je prvič nastopil na mednarodnem tekmovanju. V prvi rundi je nekaj časa tudi vodil po točkah, ampak so kasneje vseeno prevladale izkušnje predstavnika kickboxing kluba z Madžarske. Končni izkupiček je Luki vseeno prinesel bron, saj je z žrebom preskočil četrtfinale in se boril direktno v polfinalu.

Adrian Cakiči (-79kg)
Naslednji tekmovalec je bil naš dvakratni državni prvak v boksu. Ne glede na slabo počutje in padec odpornosti imunskega sistema ter dejstva, da se je kot mladinec boril v kategoriji članov proti starejšim nasprotnikom, se je Adrian vseeno odločil tekmovati na tem močnem turnirju. Vidno utrujen je vstopil v svojo prvo borbo, vendar kmalu pokazal odločenost, da doseže dobro predstavo...in jo tudi je. Premagal je najprej predstavnika kickboxing kluba iz Makedonije, potem je prišel na vrsto še predstavnik enega izmed slovenskih klubov ter tudi z njim opravil suvereno, saj je nasprotnik dobesedno padal pod pritiskom našega borca, dobil precej opominov zaradi bežanja oziroma nedovoljenih izhodov z borišča, na koncu pa je borbo še predal. Potem je prišlo finale in pa po dveh borbah tudi temu primerna utrujenost. Adrian je namreč dal od sebe toliko, kolikor je bilo možno v tistem trenutku, saj je nasprotnik z Madžarske imel taktiko "hit and run". Borba ni bila ravno gledljiva, saj je nasprotnik po vsakem zadanem udarcu praktično bežal z dosega našega mladinca. Končni uspeh je bilo drugo mesto in srebrna medalja za FCL borca.

Sebastijan Čufer (-84kg )
Visoki član FCL ekipe, dolgega dosega rok in nog, je bil po nekaj urnem čakanju na svojo borbo že kar malce "utrujen" in naveličan. To se je kmalu spremenilo v prvi borbi, ko je takoj pokazal, da se s turnirja ne namerava posloviti brez dobrih borb. Proti izkušenejšemu in tudi fizično vidno močnejšemu predstavniku kluba iz Avstrije, je dominiral skozi celotno borbo. Zelo dobre povezave ročne in nožne tehnike so bile za avstrijca pretrd oreh, zato je naš tekmovalec nadaljeval pot v finale, kjer ga je čakal predstavnik kluba s Hrvaške. Po izmenjavi mnogih udarcev s hrvaškim predstavnikom, je bil Sebastijan vseeno premočan proti, začuda, po višini enako visokem predstavniku. Precej bolje je obvladoval kombinacije in povezave rok ter nog, ter si s tem priboril suvereno zmago na tem turnirju in osvojil pokal ter s tem prvo mesto.

Polona Mihalič (+65kg )
Polona je odprla tekmovanje za predstavnice nežnejšega spola našega kluba. Velja omeniti, da je bilo to zanjo sploh prvo tekmovanje v kickboxing disciplini. Nasproti ji je stala predstavnica madžarskega kluba, na splošno že uveljavljena tekmovalka. Ko je že kazalo, da bo zmaga v rokah in nogah predstavnice FCL, pa se je nasprotnica začela posluževati premočnih udarcev, na katere glavni sodnik očitno ni bil najbolj pozoren. Kick light je namreč disciplina, kjer so udarci izvedeni z nekaj več kontrole. Pravila (in sodnik) pa niso ustavili Polonine nasprotnice, ki je nadaljevala z nekontroliranimi ročnimi udarci v izdihljajih borbe in zmagala z minimalno razliko v rezultatu, 2 proti 1. Končni rezultat je bil za Polono vseeno bronasta medalja, ter več kot koristna izkušnja za prihajajoča tekmovanja.

Katja Gajić (+65kg )
Naši najbolj izkušeni predstavnici tekmovalk FCL je nasproti stala predstavnica ekipe iz Sarajeva, BiH. Borba dveh visokih deklet je postregla z veliko izmenjav v vodstvu, vendar je vseeno naša predstavnica pokazala dovolj, da je zmago lahko pripisala sebi. Enako se je nadaljevalo v finalu proti predstavnici madžarskega kluba, ki je predhodno premagala našo predstavnico Polono. Izkazalo pa se je ponovno, da je bila Madžarka očitno zelo neugoden nasprotnik, saj se je Katja precej bolj namučila v tej borbi kakor Polona. Vendar so tokrat sodniki opravili bolj korektno delo in v samih izdihljajih borbe pripisali zmago Katji z minimalno razliko. Velja omeniti, da je Katja pokazala zavidljivo ročno tehniko v ženski konkurenci in s tem pokazala, da je povezava treningov boksa in kickboxinga izjemno pomembna, na koncu namreč lahko to odloča tudi o končnem zmagovalcu. Katja je tako ponovno osvojila pokal in prvo mesto na tem turnirju.

Eva Tasič (-60kg )
Prikupna FCL tekmovalka, ki je treninge bolj kot ne jemala za rekreacijo, je naredila zelo velik napredek...in se zato lansko leto, na pobudo trenerja, odločila pridružiti tekmovalni skupini. Če se osredotočimo na ta turnir, je bil Evi namenjen izjemno neugoden žreb. Naproti ji je stala domačinka Melinda Ramadani, do sedaj že poznana nasprotnica s tekmovanj za državno prvenstvo, proti kateri ni bila uspešna dovolj, da bi jo kdaj premagala. Vendar je v tej borbi prišla do izraza njena izjemna odločenost in dosledno upoštevanje nasvetov trenerja, kar pa je prineslo težko pričakovano zmago nad neugodno nasprotnico, z enoglasno sodniško odločitvijo. V nadaljevanju pa se je Evi popolnoma odprlo, suvereno premagala naslednjo tekmovalko, predstavnico kluba s Hrvaške, ravno tako z enoglasno sodniško odločitvijo kot tudi z predstavnico madžarskega kluba v nadaljevanje. Eva je s svojimi predstavami na svojo stran dobila tudi precej simpatizerjev drugih klubov, ki so jo v nadaljevanju glasno spodbujali. Po treh zmagah, jo je v finalu čakala četrta borba, ravno tako predstavnica enega izmed hrvaških klubov na tem turnirju. Precej višja in fizično vidno močnejša tekmovalka, je bila prevelik zalogaj za Evo, kajti prišlo je do precej močnih udarcev, ki niso bili ravno v skladu s pravili. Sicer je odpor s strani FCL tekmovalke bil močan in suveren, pa je na koncu zmagala malce umazana igra nasprotnice, če se smemo tako izraziti, saj je po razglasitvi zmagovalke prišlo tudi do žvižgov in neodobravanja gledalcev. Eva je tako osvojila več kot zasluženo drugo mesto in srebrno medaljo.

Vsem tekmovalcem čestitke, ravno tako trenerski ekipi in spremljevalcem ter članom, ki so prišli navijati za svoje klubske prijatelje in prijateljice. Sezona 2015 se počasi bliža koncu, po vsej verjetnosti pa se bomo udeležili še kašnega mednarodnega turnirja, pred iztekom tega leta. Salut!

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo