Dve boksarski ligi v decembru

V mesecu decembru smo se z našo ekipo udeležili dveh boksarskih ligaških tekem. 

Prva je potekala 6.decembra v Slovenskih Konjicah. Tam so ekipo FCL zastopali Gregor Gajić, Šenol Džaferi, Alen Marcola in Alenka Kozjek. Gregor se je lige udeležil kljub slabemu počutju prejšnji dan, a se počutje, kljub volji po tekmi, na dan tekme ni tako izboljšalo, da bi Gregor lahko kvalitetno nastopal, zato je borbo predčasno predal. Tekme tudi ni okusila Alenka, ki ni dobila nasprotnice.

V ringu nas je prvi zastopal Šenol, ki se je boril proti Milošu Miliču iz BK Slovenske Konjice. Ves čas je narekoval tempo in zasluženo zmagal. Kot zadnji borec na tej ligi je nastopal Alen, ki trenira pod budnim očesom našega tekmovalca Simona Dovča. To je bil njegov prvi nastop v boksarskem ringu. Pomeril se je z izkušenejšim borcem iz boksarskega kluba Savoy. Z močnimi udarci je nadzoroval prvo rundo, na koncu te runde pa je naprotnika natančno zadel z levim krošejem in sodnik je bil primoran predčasno končati to borbo.

V športni oddaji Boks magazin na Šport TVju je bilo predstavljeno drugo kolo lige. Oddajo si lahko ogledate v arhivu Šport TVja.

boksarska-liga-860

Druge boksarke lige v decembru smo se udeležili v nedeljo 20. decembra na Ptuju. FCL barve so zastopali Šenol Džaferi, Taras Jurman in Leon Uroić. Prvi je v ring stopil Taras, ki se je letos drugič udeležil boksarke lige. Nasproti mu je stal izkušenejši in težji borec Leon Lovrenc iz BK Ring Ptuj. Taras je vse tri runde dobro nadziral borbo, malo je popustil le proti koncu zadnje runde in to je bila očitno za sodnike utež na tehtnici, saj je na koncu izgubil z 2:1. Leon je nastopil kot naš drugi borec, nasproti pa mu je stal Gregor Tušek iz BK Ring Ptuj. Leon je celotno borbo dobro nadziral in na koncu zasluženo zmagal. Kot zadnji tekmovalec je nastopil Šenol, nasproti mu je stal Pero Pravdič, tekmovalec iz Dejan Zavec Gyma. Šenol je vse tri runde dobro odboksal in tudi nadziral borbo. Kljub prednosti v zadetih udarcih, so sodniki precenili drugače in zmago podelili nasprotniku.

Vsi borci so dobili na teh tekmovanjh nove izkušnje in s temi izkušnjami gremo z velikimi koraki v novo leto!

 

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo