Kickboxing European cup - Karlovac open 2016

1538 prijav, 159 klubov iz 21-ih držav. Ta podatek kaže na težo tega tekmovanja pod imenom "European Cup - Karlovac Open 2016". FCL je imel 5 predstavnikov, ki so svoje delo na tem tekmovanju opravili zelo dobro. Najbolje sta se odrezala Adrian Cakići in Katja Gajić, saj sta se okrasila s srebrnim odličjem po zelo zahtevnih borbah.

Luka Novak ( mladinci -63kg) Luka je v obdobju pred tekmovanjem izpustil precej treningov zaradi šolskih obveznosti, temu posledično pa je bila tudi slabša fizična pripravljenost. Prvo borbo je nasprotnik predal zaradi poškodbe, zato je Luka z rezultatom 3 proti nič nadaljeval pot v četrtfinale. Borbo je začel izjemno dobro in dominiral v prvi polovici celotne borbe, na žalost pa je utrujenost nastopila prezgodaj in zapravil večino prednosti ter na koncu izgubil s precej tesnim rezultatom 2 proti 1.

Sebastian Čufer ( člani -84kg) Popolno razočaranje pa je doživel naš "Seba". Nasprotnik iz hrvaškega kluba je začel izjemno agresivno, Sebastianu naložil precej tehnično izjemno slabih udarcev in s tem v začetkih otežil potek borbe. V nadaljevanju se je FCL tekmovalec zbral in povsem prevzel pobudo nad članom hrvaškega kluba Excalibur. Izjemno dobro je kontroliral nadaljevanje borbe, tehnično je bil boljši za mnogo razredov in podelil nasprotniku nekaj atraktivnih nožnih udarcev v glavo...ampak očitno so hrvaški sodniki spremljali neko drugo borbo in pripisali zmago nasprotniku, z rezultatom 2 proti 1.

Adrian Cakići ( mladinci -94kg ) Kot že rečeno, je Adrian prišel do finala, kjer je izgubil proti hrvaškemu tekmovalcu iz Rijeke. Sprva bi moral Adrian s svojimi 86-imi kilogrami nastopiti v kategoriji -89kg, ampak je le-ta bila brez prijav drugih tekmovalcev in se je, po pravilih tekmovanja, Adrian boril v kategoriji višje. Razlika v teži se je poznala, po besedah tekmovalca FCL, vendar ga to vseeno ni ustavilo na poti do finala. Zaradi ugodnega žreba, se je Adrian boril direktno v polfinalu, kjer je premagal tekmovalca iz Italije. V finalu pa je z rezultatom 2 prot 1 izgubil, nepričakovano, proti tekmovalcu hrvaškega kluba iz Rijeke. Adrianu za osvojeno srebrno odličje vse čestitke!

V ženski konkurenci smo imeli dve predstavnici, Evo Tasič v kategoriji članic -60kg in Katjo Gajić v kategoriji članic +70kg. Obe tekmovalki sta se borili zelo dobro, le izkupiček je bil na koncu morda nekoliko pod pričakovanji tekmovalk.

Eva Tasič ( članice -60kg ) Ker varovanka FCL kluba zelo rada potuje po svetu, se je treningom pridružila dva tedna pred začetkom tega evropskega pokala. Smo se pa vseeno odločili, da je dovolj pripravljena in naj se preizkusi na tem zelo močnem turnirju. Borba proti predstavnici slovaškega kluba je bila zelo dobra, atraktivna, kjer je bilo možno videti zelo veliko udarcev s strani obeh tekmovalk. Na žalost pa je borbo vseeno izgubila, vendar z borišča ni odšla razočarana, saj je bil s prikazanim bil zadovoljen predvsem trener, Eva pač morda nekoliko manj.

Katja Gajić ( članice +70kg ) Osvajalka zlatih medalj in pokalov se je soočila s svojim prvim porazom v kickboxing disciplinah. V finalu je po nenavadni sodniški odločitvi izgubila proti članici kluba iz BiH. Prvo borbo je sicer Katja suvereno dobila proti tekmovalki hrvaškega kluba King, vendar v nadaljevanju izgubila v finalni borbi proti predstavnici kluba iz Tešnja (BiH). Izmenjav udarcev je bilo veliko, nekako smo vsi pričakovali Katjino zmago ampak so se sodniki odločili drugače in zmago dodelili nasprotnici. Srebrna medalja je za Katjo predstavljala razočaranje, vendar je bil trener s prikazano borbo vseeno zadovoljen.

Ni kaj, punce ekipe FCL so zelo ambiciozne in prav je tako. Za konec pa gredo še pohvale celotni ekipi, trenerjem, tekmovalcem in pa članom, ki so prišli spodbujati FCL tekmovalce na tem evropskem pokalu v Karlovcu.

 

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo