Državno univerzitetno prvenstvo v boksu 2016

Dogodek smo organizirali v sodelovanju z Boksarsko zvezo Slovenije (BZS), Športno zvezo univerze v Ljubljani (ŠZUL) in Slovensko univerzitetno športno zvezo (SUSA).

Državno univerzitetno prvenstvo v boksu je bilo organizirano v sklopu Festivala borilnih športov v Rožni dolini. V dveh ringih smo videli zanimive predstave in predstavitve. V malem ringu smo bili priča big glove fightu in predstavitvi kickboxing treninga. Pokanje na fokuserjih je dodobra ogrelo ozračje, ki se je povezovalo z doganjanjem v velikem ringu.

V velikem ringu so potekali boksarski dvoboji. V sedmih dvobojih so se pomerili boksarji in boksarke iz BK Ljutomer, BK Barje in našega kluba. Prvih pet dvobojev je bilo ekshibicijskih, kar pomeni, da so bile borbe prijateljske narave, zadnje dva pa sta štela za Univerzitetno državno prvenstvo v boksu.

V predzadnje dvoboju sta se pomerila Matic Centa in Dominik Žnidaršič. Borba je bila ves čas napeta in dosti izenačena na koncu pa je zasluženo zmagal Dominik.

boks-univerzitetno-prvenstvo1

Zadnja borba večera je bila pika celotnega dogajanja. Rokavice sta prekrižala Šenol Džeferi in Luka Mejač. Luka je imel v borbi prednost saj je bil bolj izkušenj in z več borbami. Kljub temu se Šenol ni dal in je ves čas nudil močan odpor. Luka je z gibanjem in preciznimi krošeji dvakrat dobro zadel Šenola, tako da mu je sodnik celo štel. Sama borba je bila zelo kvalitetna in bi si tudi na nivoju državnega članskega prvenstva zaslužila močan aplavz. Na koncu je zasluženo zmagal Luka, ki si je s tem priboril tudi vstopnico za Svetovno univerzitetno prvenstvo v boksu, ki bo v začetku oktobra v Tajskem Chang Maiu. Več o dogodku si lahko preberete tudi na spletni strani od Športne zveze univerze v Ljubljani.

boks-univerzitetno-prvenstvo2

Foto: Andrej Peunik - več slik si lahko ogledate na FBFCL

Nadejamo se, da smo s tem dogodkom marsikateremu študentu približali boks in naredili dobro promocijo med univerzitetno srenjo. Dejstvo je, da boks kot plemenita umetnost dobiva privžence tudi med študenstko populacijo. Na tem dogodku smo prikazali boks predvsem v tekmovalnem smislu, ne smemo pa zanemariti boksa kot rekracije, ki je bil tukaj malo bolj v ozadju.

Celoten dogodek je bil organiziran na visokem nivoju. Za sodelovanje in podporo se zahvaljujemo BZS, ŠZUL in SUSI. Zahvaljujemo se tudi našemu šampionu Dejanu Zavcu, da se je odzval na povabilo in nas prišel bodriti.

Celotnega dogodka nebi bilo možno izpeljati brez FCL ekipe. Najprej gredo zahvale vsem sodelujočim in nastopajočim v ringu, posebne zahvale pa gredo tudi vsem, ki so pomagali pri pripravi in pospravljanju prizorišča. 

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo