Turnir za DP v kickboxingu

23. aprila se je kickboxing ekipa FCL udeležila turnirja za DP. Klubske barve so zastopali Sebastian Čufer, Adrian Cakiči, Luka Novak, Alen Adrović in Silvester Alagić.
 
Adrianova kategorija mladincev je ostala prazna oz. brez prijavljenih tekmovalcev, zato se je ponovno boril v kategoriji višje in sicer -94kg. Borbo je začel suvereno, zelo hitro povedel in prednost držal dober del borbe. Kasneje je popustila pozornost in izgubil prigarano prednost. Ne glede na razplet je bila ekipa trenerjev z nastopom zadovoljna.
 
Luka Novak je imel pravzaprav zelo lahko delo v kategoriji mladincev do 63kg, saj je nasprotnik predal borbo. S tem si je Luka prislužil visoko prednost v točkovanju pred finalnim turnirjem, ki bo potekal čez približno en mesec.
 
Alen Adrović se je boril v kategoriji članov do 69kg, to je bila nasploh njegova prva udeležba na kickboxing tekmovanju. Žal je bila prva borba tudi prvi poraz, pretiranega razočaranja pa tudi ni bilo, saj bo potrebno nabrati še veliko izkušenj na tovrstnih tekmovanjih. S prikazano borbo je bil trener ekipe zadovoljen, Alen pa si je po borbi samo želel, da bi jo ponovil.
 
Silvester se je boril v kategoriji članov do 79kg in imel nekaj sreče pri žrebu, saj je prvo kolo preskočil. Drugo kolo je nasprotnik borbo predal in tako je bila nadaljna pot v finale lahka in brez posebnih ovir. Velja omeniti, da Silvester trenira kickboxing približno dva tedna z nekaj predhodnim znanjem taekwondo veščine. Nasprotnik v finalu je bil za Silvestra, po pričakovanjih, pretrd oreh, saj je šlo za izjemno dobrega in izkušenega tekmovalca, hkrati pa je v borbi s Silvestrom pokazal izjemno korektnost in bolj kot ne prijateljski odnos. Silvestru čestitamo za prvi nastop na kickboxing tekmovanjih.
 
Sebastian Čufer, gonilna sila tekmovalne ekipe, je imel v kategoriji članov do 84kg izjemno konkurenco, na turnir se je v njegovi kategoriji prijavilo 10 tekmovalcev. Žreb je že v štartu določil težji potek tekmovanja za Sebastiana, saj se je edini moral boriti v "predkrogu" zaradi nekaj predaj prijavljenih tekmovalcev. S svojim nasprotnikom je opravil suvereno, brez večjih težav, pokazal je atraktivno tehniko in ob zmagi prejel tudi lep aplavz gledalcev. V naslednjem krogu je Sebastian pokazal zopet izjemno pripravljenost, tehnično brezhibnost in močno odločenost, da se bori v finalu. Borbo je suvereno peljal skozi vse tri runde, v zadnjih 20ih sekundah zadnje runde pa smo lahko spremljali popoln nesmisel sodniških odločitev. Kaj več kot to niti nima smisla pisati. Sebastianu čestitke za več kot odlično prikazane borbe.
 
dp-kickboxing
 
Zahvala gre, tako kot vedno, tudi spremljevalcem in zvestim članom FCL, ki so prišli spodbujati naše tekmovalce v Trebnje.

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo