Državno prvenstvo v boksu 2016

Končano je tudi državno prvenstvo v boksu. Na prvenstvu je sodelovala tudi pet članska FCL ekipa.

drzavno-pprvenstvo-v-boksu-2016

V kategoriji kadeti do 66kg nas je zastopal Taras Jurman, v kategoriji člani do 56 kg Žak Mesec, do 75kg Luka Mejač in do 91kg Gregor Gajić ter Alen Marcola. V četrt finalnih borbah, ki so bile na sporedu v petek, je kot prvi nastopil Luka Mejač. Žreb mu je določil trenutno najboljšega in najbolj perspektivnega slovenskega borca Aljaža Venka. Luka je pokazal odlično pripravljenost in se je dobro znašel tako v borbi na blizu kot na distanci. Celotna borba je potekala na visokem nivoju, na koncu pa so zmago pripisali Aljažu Venku. Kljub temu gredo vse pohvale tudi Luki, ki je pokazal, da se lahko kosa tudi z borci svetovnega kova. V kategoriji do 91 kg sta nas v četrt finalu zastopala Alen Marcola in Gregor Gajić. Prvi je nastopil Alen, ki mu žreb določil Jetona Mazrekaja iz BK Golden Glove. Alen je prvo in drugo rundo začel precej rezervirano in dosti gibal ter manj napadal. V konkreten napad in tempo borbe je krenil šele v tretji rundi, vendar to ni bilo dovolj in na koncu je slavil nasprotnik. Kot zadnji četrt finalist je nastopil Gregor, ki se je pomeril s Petrom Petkom iz BK Tivoli. Gregor je vse tri runde uspešno zadeval nasprotnika in tudi vodil potek borbe. Tako je tudi zasluženo zmagal in se kot favorit te kategorije uvrstil v pol finale.

V polfinalu, ki je potekal v soboto, se je Gregor pomeril z Gregorjem Škrjancem iz BK Chagi iz Ljubljane. Oba borca sta se že pred borbo dobro poznala, saj sta imela predhodno že srečanja v ringu. Gregor Gajić je v borbo krenil taktično in s premišljenimi akcijami dobro kontriral in napadal nasprotnika. Vodil je visok tempo borbe, ki ga je podkrepil s čistimi udarci. V tretji rundi mu je tempo malo padel, a je kljub temu solidno odboksal tudi zadnjo rundo. Glede na prikazano smo pričakovali suvereno zmago, a so sodniki videli drugače in odločili z 2:1 v korist nasprotnika. Ne glede na rezultat in grenak priokus si je Gajić zaslužil čestitke za zadnjo borbo in za osvojeno tretje mesto.

V finale se je po žrebu direktno uvrstil Taras, ki bi moral zadnji dan prvenstva prekrižati rokavice z aktualnim kadetskim prvakom iz BK Portorož Tilen Tudjo. Taras je imel tokrat veliko smolo, saj je bil odlično pripravljen in prepričani smo da bi pokazal kvaliteten boks in predstavo, a se mu je dan pred tekmo povrnila stara poškodba in je bil zaradi tega primoran odpovedati nastop.

Ne glede na vse okoliščine,ki so se zgodile na tem državnem prvenstvu, smo s kvaliteto in rastjo boksa med našimi tekmovalci zadovoljni. V prihodnje nas čakajo novi izzivi in lahko rečemo, da gremo samo suvereno naprej!

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo