Slovenija open v kickboxingu

Na 33. Slovenia open v Zagorju ob Savi se je zbralo nekaj manj kot 500 tekmovalcev iz šestih držav, sodelovalo je okoli 63 različnih klubov. Tudi tokrat se je FCL ekipa bork in borcev izkazala.

Katja Gajić je nastopila v kategoriji članic +65kg, kjer je v prvi borbi suvereno opravila delo proti predstavnici BiH. Dominirala je predvsem v ročni tehniki, kmalu je postalo tudi jasno, da se namerava domov vrniti izključno s pokalom oz. nič manj kot prvim mestom. Vendar so sodniki vodili povsem drugačno igro, ki ni bila jasna ne trenerju, niti marsikateremu gledalcu. S srebrno kolajno, seveda, Katja ni bila zadovoljna, vendar je bil s prikazano borbo zelo zadovoljen trener kickboxing ekipe, ki pa nezadovoljstva nad odločitvami sodnikov preprosto ni mogel skriti in je to tudi jasno pokazal.

Sebastijan Čufer se je v kategoriji -84kg pokazal v izjemno dobri luči, suvereno je premagal člana hrvaškega kluba in tako nadaljeval pot proti drugi borbi v polfinale. Tam je suvereno ugnal in dominiral proti predstavniku iz Avstrije, ampak so malo pred koncem veselje pokvarili sodniki s povsem nelogičnimi odločitvami, kar je botrovalo v izgubi prednosti v zadnjih sekundah borbe. Z bronasto kolajno je bil visoki borec FCL ekipe nezadovoljen, vendar je vseeno izpolnil pričakovanja svojega trenerja, ki je bil s prikazano borbo zadovoljen, vendar hkrati razočaran nad sodniškimi odločitvami.

slo-open-kickboxing1

Adrian Cakići je v kategoriji -89kg pokazal zelo dobro pripravljenost, borba je bila napeta od samega začetka pa do zadnje sekunde proti predstavniku slovenskega kluba. Vendar tudi tokrat ni šlo brez izjemno sumljivih potez sodniške ekipe, ampak sta bila tako Adrian kot tudi trener odločena, da zaključita to borbo z zmago. Pot v finale je bila naporna, kjer je Adrian klonil proti izjemno izkušenemu in tehnično podkovanemu slovenskemu reprezentantu Dejanu Vajsu. Srebrna medalja je vsaj Adriana zadovoljila in dala zagon za bodoča tekmovanja, s prikazano borbo je bil zadovoljen tudi trener in navijači oz. simpatizerji kluba FCL.

slo-open-kickboxing

Luka Novak, najmlajši član ekipe, je pokazal izjemen napredek v kategoriji -63kg. Eksplozivna in čvrsta tehnika, dinamična borba ter odločenost zmagati je Luko gnala od samega začetka borbe. Izgubil je, uganili ste, po nelogični odločitvi glavnega sodnika v zadnjih sekundah borbe, kjer je Luka prejel opomin zaradi premočnega udarca, ki ga ni bilo, kar dokazujejo tudi interni posnetki članov, ki so prišli spodbujati svoje soborce in soborke. S prikazano borbo je bila zadovoljna celotna trenerska ekipa, saj je Luka prikazal zelo velik napredek.

Zahvala gre predvsem navijačem, ki so glasno spodbujali borke in borce FCL, takšne navijače si lahko marsikateri klub lahko samo želi. Tudi trenerska spremljava je zelo dobro opravila svoje delo s koristnimi napotki in spodbujanjem vseh tekmovalcev.

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo