1. kolo Slovenske boksarske lige v sezoni 2016-17

V Slovenski Bistrici je v soboto 19.11.2016 potekala prva Slovenska boksarska liga. Ekipo FCL sta zastopala Tina Jakopič in Luka Mejač.
Tokratna liga je bila težko pričakovana saj se jo je udeležilo več kot 60 boksarjev in boksark iz cele Slovenije. Presenetljivo veliko je bilo kadetov in mladincev, kar priča o vse večji popularnosti boksa tudi med mladimi.
 
V 21. borbi se je Tina v kategoriji članice do 57kg pomerila z Anjo Povelej iz BK Legionar. Tina je v svoji tretji borbi do sedaj, pokazala dobro mero pripravljenosti saj je ves čas diktirala tempo. Borbo je nadzirala iz distance in poldistance ter precizno zadevala tako z direkti kot s krošeji. Na koncu je po prekinitvi v tretji rundi zasluženo zmagala. Tini lahko ob tem nastopu samo čestitamo in ji želimo še več takih borb.
 
boks-liga-1
 
Luka je v 25. borbi nastopil proti favoriziranemu Aljažu Venku, ki po novem trenira pod budnim očesom Dejana Zavca in je trenutno najboljši slovenski boksar po AIBIni lestvici. Za Lukata je bila to težka preizkušnja saj se je v nedeljo vrnil iz močnega mednarodnega turnirja Golden Gong v Skopju, kjer je imel težko borbo z Britanskim prvakom Benom Whittakerjem. Kljub porazu v Skopju in nesigurnosti, ki jo je imel zaradi te borbe je zbral dosti motivacije, da je prekrižal rokavice z Venkom. V ring je stopil samozavestno in v tej smeri začel tudi borbo. Z nekaj odličnimi kombinacijami je že v začetku zadel Venka in prevzel pobudo. Tudi v  borbi od blizu, ki je Venkovo največje orožje se je odlično znašel in odločno kontriral.  V nekem trenutku je nasprotnik v silovitem napadu zadel Lukata z glavo v čelo in mu razbil arkado. Kjub temu, da je imel Luka željo nadaljevati borbo je bila borba s strani sodnika po dobri rundi prekinjena, saj je bila rana velika za osem šivov. 
Luka je z današnjo predstavo pokazal, da lahko z izkušnjami in dobro šolo boksa parira in prevzema pobudo tudi proti najboljšim slovenskim boksarjem. Žal se je danes zaključilo tako kot se je, a kljub temu smo prepričani da bo Luka v prihajajoči sezoni še presenetil. Lukatu želimo čim prejšnjo sanacijo poškodbe in čim hitrejšo pot nazaj na treninge in v ring.
 
boks-liga
 
Na tekmi pa smo imeli po dolgem času tudi sodnika. Mihael Židan, ki se je v prejšnji sezoni še suvereno boril v ringu, je tokrat preizkusil svoje znanje v vlogi sodnika. BZS je namreč v sklopu pridobivanja licence za sodnika vsem potencialnim novim sodnikom omogočila sojenje borb na tem tekmovanju. Mihaelu želimo napredovanje tudi poleg ringa v vlogi sodnika.
 
Naslednja boksarska liga bo 17. decembra na Ptuju. Tja se bo odpravila še močnejša tekmovalna FCL ekipa, ki je bila tokrat le dvo članska. Zahvaljujemo se tudi zvestim članom za obisk tekem in spodbudo ob ringu.
 
 
 

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo