Kickboxing European cup Karlovac 2017

European cup Karlovac 2017, je letos potekal od 10.02. - 12.02. Tokrat smo z ekipo nastopili v nekoliko okrnjeni zasedbi. 187 klubov iz 28ih držav, skupno 2064 tekmovalcev na tem turnirju.

Prvi je na tem turnirju FCL barve zastopal naš mladi Luka Novak, v kategoriji mladincev do 63kg. Luka je znan po močnih in hitrih udarcih, je zelo borben in se bori na turnirjih velikokrat tudi v članski konkurenci proti dosti starejšim in bolj izkušenim nasprotnikom. Tokrat je borbo začel kar suvereno, na trenutke je zelo zmedel nasprotnika s hitrimi udarci in povezavami rok ter nog. Žal pa je bilo premalo za zmago in napredovanje v drugi krog si je prislužil tekmovalec kluba iz Črne Gore.

fcl-kickboxing-ljubljana-860

Naslednji član FCL pa je bil Sebastian Čufer, v kategoriji članov do 84kg. Kot po navadi, je Sebastian zopet imel neugoden žreb in se je boril že v "predkrogu", kar pomeni, da ga je na poti do finala čakalo več borb kot ostale udeležene. Sebastianu je v prvem krogu stal nasproti David Papp iz Kiralyteam Kickboxing Academy z Madžarske...in izgubil. Taktično se je Sebastian zelo dobro boril, do konca borbe pa samo potrdil svojo pripravljenost. V naslednji borbi mu je nasproti stal Dejan Pavlović iz Akademije borilnih veščin Tržič, bojda aktualni svetovni prvak v organizaciji WKF. Tehnično kot tudi fizično je bil Sebastian več kot očitno pretrd oreh za nasprotnika, sodniki so dodelili zmago enoglasno. Tretja borba je bila finalna. Sebastianu je nasproti stal Edin Vučelj iz kluba Taekwon-do klub Gepard iz Ljubljane, ki se sicer bori pod zastavo BiH, je tudi aktualni državni prvak BiH v kickboxing disciplinah in večkratni prvak BiH v taekwon-do ( ITF ). Ne ravno prijateljski začetek borbe (nepravilni udarci) s strani nasprotnika se je izkazal kot del taktike, v kateri se Sebastian ni najbolje znašel. In pa, kot smo že omenili, je imel Sebastian eno borbo več kot njegov nasprotnik v finalu. Na koncu je, sicer zasluženo, zmago slavil nasprotnik. Sebastianu čestitamo za dobre borbe in osvojeno srebrno medaljo na tem turnirju.

Kot zadnji v okrnjeni zasedbi FCL je nastopil, sicer mladinec, Adrian Cakići v kategoriji članov do 89kg. Adrian je popolnoma dominiral nad nasprotnikom, pokazal je tehnično in fizično premoč. Skozi vse runde je večinoma vodil celotno igro, izvajal resnično raznoliko paleto udarcev, kombinacij, skratka, borbo je Adrian suvereno pripeljal do konca...in izgubil. Nasproti mu je stal Mateo Mokole, član kluba Tigar Karlovac. Verjetno je zdaj bolj jasno, zakaj je Adrian dobljeno borbo preprosto izgubil. Glavni sodnik je ravno tako začudeno pogledal stranske sodnike, ki so točkovali 2:1 v korist nasprotnika...ampak zgodilo se ni nič, Adrian je preprosto izgubil. Na to temo je težko karkoli napisati. Adrian je preprosto izjavil "se zgodi, ni bilo prvič...". Čestitke Adrianu za odlično prikazano borbo.

Okrnjena je bila mogoče zasedba tekmovalcev FCL, je pa prišlo spodbujati samoiniciativno, kot vedno, tudi nekaj zvestih članov našega kluba. Vsaka spodbuda je dobrodošla in članicam ter članom se za to iskreno zahvaljujemo.

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo