Boksarksa liga v Šmarju pri Jelšah

Na tokratni boksarski ligi so sodelovali štirje predstavniki FCLja, med njimi pa je bil tudi sodnik.

Prvi je nastopil perspektivni mladinec Jan Ambrožič, ki se je pomeril z Žiga Zupanom iz BK Kranj. Z nasprotnikom sta se pomerila že na prejšnji ligi na kateri je Jan predčasno zmagal. Na tokratni ligi je bila situacija drugačna. Jan je solidno boksal vse tri runde, a zaradi poškodbe ni mogel pokazati vsega. Nasprotniku je sodnik dvakrat štel v prvi in dvakrat v tretji rundi, a je bilo to premalo za zmago. Vsekakor so porazi tudi sestavni deli borb in prepričani smo, da je Janu dala ta tekma nov zagon.
V 17. borbi je nastopila ambiciozna Tina Jakopič, ki v svoji kategoriji do 57kg začetnice nima prave konkurence. Zaradi dejstva, da so pri boksu potrebne izkušnje za napredovanje, druge možnosti, kot da se pomeri s kvalitetno borko z mednarodnimi izkušnjami ni bilo. V borbi se je pokazalo, da je razkorak le prevelik zato je trener prekinil borbo. Za nadaljna tekmovanja upamo, da se punce v tej kategoriji in v tem rangu opogumijo in da dobi Tina naslednjič primerno nasprotnico.
Kot zadnji nas je v borbi dneva oz. večera zastopal izkušeni Luka Mejač, ki kaže velik napred iz treninga v trening in iz tekem na tekme. Luka se je tokrat pomeril z večkratnim državnim prvakom do 81kg, Denisom Lazarjem iz BK Ring Ptuj. Po poškodbi arkade je bila to njegova prva tekma po dobrih dveh mesecih.
Luka je borbo začel odločno in iz poldistance dobro zadeval nasprotnika. V drugi rundi mu je tempo malo padel, kar je nasprotnik tudi izkoristil. V tretji rundi se je Luka zopet pobral in vodil močan tempo do konca borbe. Odlično je boksal iz vseh distanc, dobro pa se je znašel tudi v borbi na blizu kjer je nasprotnik najboljši. Na koncu je Luka zasluženo dvignil roke in zmagal zadnjo borbo dneva, ki je bila tudi najkvalitetnejša borba na ligi.

Vsem trem tekomalcem želimo v prihodnje še boljše in kvalitnejše predstave, saj nas v kratkem čakajo novi nastopi na ligaških in drugih tekmovanjih.

V arhivu Šport TVja si lahko pogledate krajšo reportažo iz te boksarske lige.

 

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo