Državno prvenstvo v kickboxingu

V Zagorju je 18. marca potekalo državno prvensto v tatami disciplinah, zbralo pa se je nekaj več kot 300 tekmovalcev iz 25ih klubov.


Manca Mihalič bi morala nastopiti v kategoriji deklet -65kg, vendar se je na koncu razpletlo tako, da se nasprotnica ni udeležila finalne borbe. Brez borbe, sicer ne po svoji krivdi, je tako osvojila naslov državne prvakinje za leto 2017. Razočaranje je bilo veliko, kajti vsi smo računali na vsaj eno borbo, v kateri bi Manca lahko pokazala vso svoje znanje in s tem bi tudi prvič nastopila na kickboxing tekmovanju. V vsakem primeru Manci čestitamo, ravno tako pa ne sumimo v njen uspeh, če bi do borbe dejansko prišlo.

Sebastian Čufer se je v kategoriji -84kg boril proti že dobro poznanemu nasprotniku Stefanu Staniću iz Nove Gorice. Pretekle izkušnje so tudi tokrat dale vedeti, da bo borba zelo zanimiva in čvrsta, saj sta oba borca zelo dobra, Stefan pa je tudi član slovenske reprezentance in pa aktualni evropski prvak. Oba borca sta borbo začela čvrsto, vendar na premočno izvajanje tehnike je bil večkrat opozorjen ravno Sebastian, čeprav je bil dejanski potek borbe popolnoma drugačen. Oba tekmovalca sta do finala prišla brez predhodnih borb, ker se predhodno prijavljeni tekmovalci niso pojavili na turnirju. Sebastianu čestitke za odlično prikazano borbo in osvojeno srebrno medaljo.

kickboxing-seba-stopnicke
Sebastian na drugem mestu

Adrian Cakići je v kategoriji članov -94kg zopet dokazal, da se lahko bori proti precej težjim in tudi starejšim nasprotnikom, kajti sam tekmuje v kategoriji mladincev -89kg. Sicer mu pa ne manjka dosti da bi tekmoval v kategoriji -84kg, vendar bi se v tem primeru znašel v enaki kategoriji kot njegov klubski kolega Sebastian. Prvo borbo je Adrian opravil suvereno proti Igorju Kuzmanoviću iz Proficiogroup Hwarang, sicer precej višjemu in težjemu nasprotniku, zmaga pa ga je peljala v polfinale. V polfinalu je bil njegov nasprotnik Mitja Šaruga iz Kickboxing kluba Pomurje, borba pa se je končala predčasno v drugi rundi saj je Adrian nabral veliko razliko v točkovanju glede na nasprotnika. Pravila namreč narekujejo, če vsaj dva od treh stranskih sodnikov točkujeta 15 točk razlike v prednosti, se borba prekine in razglasi zmagovalca. S to zmago v polfinalu pa je Adriana čakalo finale, v katerem bi samo potrdil naslov državnega prvaka iz leta 2016. V finalu je sicer suvereno opravil s Primožem Rihtarjem, članom Sande team-a, no vsaj tako je kazalo od samega začetka. Potek borbe in končen razplet pa je pričaral glavni sodnik s povsem nepotrebnimi odločitvami, katerim so slepo sledili tudi stranski sodniki. Adrian je bil diskvalificiran, s trenerjem pa nista mogla skriti razočaranja. Adrian je bil namreč diskvalificiran zarad "slabih namenov" oziroma, ker naj bi želel "namerno poškodovati" nasprotnika. Tem odločitvam se niso mogli načuditi niti trenerji drugih klubov, ki so borbo spremljali. Adrianu vseeno čestitke za osvojeno srebrno medaljo, ki pa sije kot zlato.

kickboxing-ljubljana-adrian-stopnicke

Adrian je v finalu po nenavadni sodniški odločitvi pristal na drugem mestu


Luka Novak, eksploziven in čvrst borec, se je boril v kategoriji mladincev -63kg. V prvi borbi mu je nasproti stal domačin Tim Kajtna iz kluba Pon-Do-Kwan. Že v samem začetku borbe je Luka dal vedeti, da je motiviran in dobro pripravljen za to državno prvenstvo. Po zmagi nad domačinom se je Luka uvrstil v finale, njegov nasprotnik pa je bil Sven Vitomir Korošec iz taekwondo kluba Gepard. Taktično se je Luka zelo dobro postavil, večino borbe vodil skozi vse tri runde, vendar je na koncu malo zmanjkalo zbranosti in pa odvzem dragocenih točk zaradi prestopa oz. izhoda z borišča iz neprevidnosti. Luki je za borbo čestital tudi trener kluba Gepard, kot tudi nekaj drugih trenerjev in gledalcev. Trener kickboxing ekipe FCL je bil s prikazano borbo zadovoljen, ne glede na končni rezultat in malce ponesrečen razplet v izdihljajih borbe. Luki čestitamo za osvojeno srebro in požrtvovalnost v samih borbah.

kickboxing-ljubljana-luka-stopnicke

Luka na drugem mestu


Tina Jakopič se je prvič udeležila tekmovanja v kickboxing disciplinah. Borila se je v kategoriji članic -60kg, kjer je v prvi borbi bila boljša od Jasmine Strelec, članice kluba Sande team. V finalu se je borila proti zelo dobri in izkušeni domačinki Melindi Ramadani, ki je borbo začela z visokim tempom, Tina pa nikakor ni našla ritma. Proti koncu tretje runde pa bi se kaj hitro lahko vse spremenilo, saj je Tina zmanjšala praktično skoraj celoten zaostanek po točkah. Nasprotnica je namreč naredila prestop, ki se kaznuje z minus točkami, vendar do opomina za nasprotnico ni prišlo. Enako se je zgodilo tudi v izdihljajih borbe, ko je glavni sodnik pravilno reagiral ob ponovnem prestopu oz. izhodu z borišča, vendar se stranski sodniki z njim niso strinjali. Tina je domov odnesla srebrno medaljo, pa tako zelo malo je manjkalo, da bi postala državna prvakinja.

kickboxing-ljubljana-tina-stopnicke
Tina je uspešno zaključila na drugem mestu


Ana Kambič se je ravno tako prvič udeležila tekmovanja v kickboxing disciplinah in pokazala resen namen tekmovati in biti del tekmovalce ekipe FCL. Velja omeniti, da je Ana v svetu kickboxinga le kako dobro leto in pol, s svojim odnosom do treningov in kluba pa si je priborila mesto v tekmovalni ekipi. Prva nasprotnica na državnem prvenstvu je bila Aleksandra Spaseski iz Kluba borilnih veščin Sevnica, proti kateri je Ana pokazala boljšo pripravljenost in zasluženo zmagala. Z zmago si je priborila nastop v finalu, kjer je na žalost izgubila proti bolje pripravljeni Kristini Momčilov, članici Kluba center borilnih veščin. Ani čestitamo za zelo dober rezultat na njenem prvem tekmovanju v kickboxing disciplinah in s tem osvojeno srebrno medaljo na tem državnem prvenstvu.

kickboxing-ljubljana-ana-stopnicke

Ana je že na prvem nastopu na DP v kickboxingu pokazala, da lahko posega po najvišjih stopničkah

 

 

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo