34. Slovenia open v kickboxingu

34. Slovenia open je gostil 477 tekmovalcev iz 60-ih različnih klubov, slovenskih in tujih. FCL zasedba je štela skupno sedem tekmovalcev in tekmovalk.

Turnir je za FCL barve odprl Luka Novak, ki se je boril v kategoriji članov -69kg. Borbe so bile, kot vedno, privlačne na pogled, dinamične in borbene v pravem pomenu besede. Luka je osvojil skupno tretje mesto in bronasto kolajno z eno zmago in kasneje porazom v polfinalu proti borcu iz Italije.

zagorje-open-kickboxing-luka

Luka je prikazal dinamične borbe

V kategoriji članov -84kg je Sebastian Čufer osvojil drugo mesto in srebrno kolajno po treh težkih borbah. Na koncu je bil nasprotnik z eno borbo manj bolj spočit in z majhno razliko tudi slavil zmago.

zagorje-open-kickboxing-seba

Sebastian je na koncu zasedel odlično drugo mesto

Amir Čaušević se je prvič pomeril na kickboxing turnirju in za svoj prvi nastop na tem močnem tekmovanju pokazal, da je pred njim zagotovo še precej uspešnih borb. Tekmoval je v kategoriji člani -74kg, ki je bila med najbolj zastopanimi.

Prva borba nasploh je bila tudi za našo tekmovalko Katarino Sang, ki se je pomerila med članicami v kategoriji -55kg. Pokazal se je vložen trud, z eno zmago in porazom v polfinalu pa je bil izkupiček na koncu bronasta kolajna in zelo dobra izkušnja ter popotnica za nadaljna tekmovanja.

V kategoriji članic -60kg je bila še najbolj razočarana Eva Tasič, mnogim poznana kot zelo borbena in vztrajna nasprotnica. Cilj je bil prvo mesto, ampak je žal spodletelo že v prvi borbi, predvsem na račun pomanjkanja izkušenj glavnega sodnika, ki je očitno komaj začel svojo sodniško pot. Ne glede na razplet je bila to dobra izkušnja po dveletnem premoru z borišč.

zagorje-open-kickboxing-eva

Eva je dobro zadevala tako z rokami kot nogami

Tina Jakopič se je ravno tako borila v kategoriji članic -60kg. Pred tekmovanjem smo računali na FCL finale in borbo med Tino in Evo. Žreb je bil za Tino bolj ugoden, saj je eno kolo preskočila brez borbe, v drugi borbi pa je nasprotnico premagala po sicer precej tesni odločitvi stranskih sodnikov in nekaj tehničnih preprekah. Borba v finalu pa ni šla ravno po planu, saj je Tina na žalost izgubila proti predstavnici madžarskega kluba. Izkupiček je bila srebrna kolajna in zlata vredna izkušnja.

Manca Mihalič se je borila še kot zadnja predstavnica ekipe FCL in sicer v kategoriji članic +65kg. Nasprotnica v finalu je bila precej bolj izkušena, pretrd oreh za Manco, ki pa se počasi a vztrajno vključuje v kickboxing pravila borjenja. Izkupiček je bila srebrna kolajna in velika izkušnja za bodoča tekmovanja.

Celotni tekmovalni ekipi ter trenerjem čestitamo, zahvala pa gre tudi spremljevalcem in navijačem.

 

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo