Klubska tekma v boksu, kickboxingu in MMAju 2018

Tako kot vsako leto, smo tudi letos organizirali klubsko tekmo v vseh disciplinah, ki jih treniramo.

Letos smo dogajanje izvedli v dveh dneh. V soboto smo organizirali sparinge v boksu in kickboxingu. 

Najprej so se pomerili najmlajši, ki že dobro leto trenirajo pod okriljem programa Boksarske akademije. Otroci v programu od 8 do 12 let, so prikazali dobre in trdne temelje gibanja po ringu, dobre osnove v udarjanju ter v izvajanju posameznih obrambnih prvin. V ringu so se preizkusili tako fantje kot dekleta, ki so pustili dober vtis. Na mladih svet stoji in vsekakor si lahko od otrok v teh skupinah obetamo veliko.

boks-za-otroke1

Za njimi so nastopili kickboxerji, med katerimi so bili nekateri že izkušeni nekateri pa so prvič stopili v ring. Vsi nastopajoči so se pomerili v kontrolirani verziji discipine low kick oz. kick light. Ker je bil prvotni namen prikaz dobre osnove tehnike je v ringu kot sodnik stal trener, ki je tudi reguliral borbo. To je bila priložnost predvsem za začetnike, da se prvič pomerijo pred publiko in za naše aktivne tekmovalce, da preizkusijo svojo formo. Prikaz borb v kickboxingu in pripravljenost vseh nastopajočih je požel kar nekaj bučnih aplavzov, ki so si jih zasluženo prislužili.

kickboxing-klubksa-tekma

Kot zadnji so nastopili boksarji, ki jih je bilo na tem dogodku največ. Tako kot v prejšnjih skupinah, so tudi tu nastopili popolni začetniki na eni strani ter aktivni tekmovalci na drugi strani. Pri boksu smo dali veliko priložnost začetnikom, da so se preizkusili z izkušenimi tekmovalci. Na ta način so začetniki pridobili pomembne in neponovljive izkušnje, tekmovalci, predvsem Luka in Grega pa sta s takim preizkusom v večih borbah preizkusila svojo formo. Tudi pri boksu smo izvajali kontrolirane sparinge usmerjene v tehnični boks, ki je trdna osnova pravega boksa. S takim način so se v ringu lahko preizkusili prav vsi, saj gre pri vseh oblikah take borbe za povsem varno izvajanje borb. Za reguliranje teh borb je v ringu skrbel sodnik, ki je usmerjal nastopajoče k pravilnem izvajanju tehnik.

boks-tekma-klubska

 

Zadnji del klubske tekme smo izvedli v nedeljo, saj smo tekmovanje za MMA skupino izvedli v MMA.si gymu. Ta del tekmovanja je potekal po grapling pravilih, za razliko od boks in kickboxing sparingov pa smo tukaj izvedli turnirski način tekme. Na turnirju je nastopalo 12 udeležencev, tako začetnikov kot nadaljevalcev. Prikazali so dober nivo graplinga, ki se je končal z nekaj predčasnimi zaključki. V finalni borbi sta se pomerila Črt in Matevž, zasleženo pa je slavil slednji.

 

Vsem nastopajočim tako na sparingih kot na tekmi čestitamo za uspešne in kvalitetne nastope. Čaka nas nov cikel treningov in do poletja bomo v nadaljevalnem programu izboljšali vse veščine borjenja in se na ponovni tekmi pokazali še v boljši luči.

 

   

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo