Dva državna prvaka na univerzitetnem prvenstvu v boksu

V četrtek 24.maja smo v sodelovanju z Boksarsko zvezo Slovenije BZS in Slovensko univerzitetno športno zvezo SUSA organizirali Državno univerzitetno prvenstvo v boksu.

Popularnost boksa se kaže na vseh nivojih tekmovanj, saj je v Sloveniji ogromno možnosti za preizkušanje boksarskih sposobnosti in forme. Pred kratkim smo bili deležni državnega prvenstva, v četrtek pa je bilo organizirano državno univerzitetno prvenstvo v boksu. Prvenstvo je potekalo v Študentskem kampusu, kjer je bilo poskrbljeno za odličen ambient. V univerzitetni konkurenci so se pomerili štirje pari, od katerih so bili štirje borci iz vrst FCL-ja.

V kategoriji do 69kg sta se pomerila Žan Slemenjak (FCL) in Tim Poljanec (Hektor boxing). Žan je na treningih kazal veliko borbenosti in velik potencial kljub temu, da ne trenira prav dolgo obdobje. Za to tekmo je bil odlično pripravljen, kar je občutil tudi izkušeni nasprotnik. V treh rundah sta oba prikazala obilo atraktivnega boksa, na koncu pa je za las zmagal nasprotnik. Kljub porazu si Žan zasluži čestitke ob osvojenem drugem mestu na prvenstvu.

boks-zan

Žan je pokazal veliko borbenosti in srčno borbo

V kategoriji do 75kg sta prekrižala rokavice obetavni Tomaž Salmič (FCL) in Klemen Grilc (BK Legionar). Tomaž je na treningih kazal veliko potenciala, ki ga je tokrat prvič preizkusil v ringu. Že prvo rundo je dal nasprotniku vedeti, da mu ne bo dal dihati in tako je v drugi rundi tudi končal dvoboj s prekinitvijo. Tomaž, ki je študent Ekonomske fakultete je suvereno dvignil roke in osvojil naslov univerzitetnega prvaka.

boks-tomi

Tomaž Salmič je zasluženo osvojil naslov prvaka v kategoriji -75kg


V pol težki kategoriji sta se pomerila izkušeni Luka Mejač (FCL) in Kevin Dornik (BK Interkom Celje). Luka je branil naslov državnega univerzitetnega prvaka iz leta 2016 in pred njim je bila težka naloga. Kevin je kljub temu, da je bil manj izkušen boksar vršil čvrst odpor. Luka ni našel pravega ritma, kljub temu, da je vse tri runde diktiral svoj tempo. Vsekakor je Luka sposoben pokazati mnogo več. Kljub pokazanemu je Luka zasluženo dvignil roke in si poleg drugega mesta na članskem državnem prvenstvu priboril še naslov univerzitetnega prvaka.

boks-ljubljana-luka

Luka Mejač je osvojil že drugi naslov univerzitetnega državnega prvaka v boksu


V težki kategoriji do 91kg sta nastopila Tim Jurček (FCL) in Alen Bolkovič (BK Ljutomer). Izkušnje so bile na strani boksarja iz Ljutomera, ki je zmagal po predaji trenerja. Kljub temu Tim ni rekel zadnje besede, saj si želi nabiranja novih izkušenj v ringu, ki jih v bližnji prihodnosti ne bo manjkalo.

K sodelovanju smo povabili tudi druge klube, saj smo organiziralo dodatne boksarkse dvoboje. Na povabilo so se odzvali boksarji iz BK Knocout Ljubjana, BK Interkom Celje in BK Ljutomer.
V kategoriji kadeti do 75kg sta se pomerila Armond Avdi (FCL) in Denis Leburić (BK Knockout Ljubljana). Mlada boksarja sta v preteklosti že prekrižala rokavice. Naredila sta dobro tehnično borbo v kateri pa je bil za odtenek boljši nasprotnik. 

boks-mondi

Na Mondija bomo v prihodnosti še računali

V ringu sta pomerili svoje moči tudi dve boksarki. Nina Larikov je sprejela izziv in se pomerila z Barbaro Lavrič iz BK Ljutomer, kljub temu, da je imela kar nekaj kilogramov manj. Nina je glede na okoliščine prikazala dobro borbo in se obogatila z novimi izkušnjami.

V pol velterski mladinski kategoriji sta v predzadnjo borbo stopila talentirani državni prvak Aljaž Šircelj (FCL) in prav tako obetajoči Arber Elšani iz BK Interkom Celja. Aljaž in Arber sta se že srečala, nazadnje pred slabim tednom na prvenstvu Slovenija open. Do sedeja sta vedno prikazala tehnično in atraktivno borbo in tako je bilo tudi na tem tekmovanju. Aljaž, ki se zna boriti iz vseh razdalij je ves čas diktiral tempo. V borbi na blizu pa mu Arber ni moral konkurirati in ga je ves čas ustavljal s klinčem, ki je sicer v boksu dovoljen, a zaradi dinamike borbe nezaželjen. Sodnik ga je na račun klinča tudi večkrat opozoril. Ne glede na to sta oba borca pokazala odlično tehnično znanje, na koncu pa je Aljaž zasluženo dvignil roke in zmagal.

V zadnji borbi dneva sta se pomerila mladinca Kristjan Samsa (FCL) in Zlatko Novčič (BK Boxeo). Tudi ona dva se že srečala na enem od ligaških tekmovanj. Po izenačenem dvoboju je na koncu zmagal Kristjan.

Vsem nastopajočim čestitamo za prikazano predstavo, še posebej študentom. Luka Mejač in Tomaž Salmič si zaslužita še posebne čestitke saj sta zasluženo osvojila naslov Državnega univerzitetnega prvaka v boksu. S študentskim boksom pa za letos še nismo zaključili. V septembru nas čaka Svetovno univerzitetno prvenstvo, ki bo potekalo v Rusiji. Do tekmovanja imamo še dobre tri mesece in s pripravami pričenjamo kmalu.

 

 

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo