Odlična otvoritev Slovenske boksarske lige v Ljubljani

V nedeljo 10.februarja smo v Bazi športa v Štepanjskem naselju organizirali 1.kolo Slovenske boksarske lige na kateri smo dosegli odličen uspeh - 3 zmage!

Letos smo vstopili v nov sistem ligaških tekmovanj, ki potekajo pod okriljem boksarske zveze. Vsa ligaška tekmovanja bodo potekala v tekočem letu in zato tudi organizacija prve lige v začetku tekočega leta. Smo edini Ljubljanski klub, ki skrbi za organizacijo tekem in tovrstno promocijo tekmovalnega boksa v Ljubljani.
Organizacije smo se lotili v Bazi športa v Štepanjskem naselju, kjer pod okriljem Boksarske akademije trenirajo naši najmlajši člani, otroci od 8 do 12 let. Na tekmovanje smo se pripravili s štirimi borci, ki sestavljajo del naše tekmovalne vrste. Na ligaško tekmovanje se je prijavilo preko 60 boksarjev, na koncu pa jih je nastopilo 48, torej 24 parov. Med njimi so bili tudi FCL borci in sicer v kategoriji mladinci 81kg Kristjan Samsa in v članski kategoriji do 69kg Aljaž Šircelj, 75kg Tomaž Salmič in 81kg Luka Mejač.
Kot prvi je nastopil mladinec Kristjan Samsa, ki se je v 12.borbi dneva pomeril z Milanom Pijunovičem iz boksarskega kluba New gym Tabor. Kristjan je vse tri runde dobro kontroliral borbo in pokazal dovolj, da so mu sodniki zasluženo prisodili zmago. Glede na napredek na treningu na Kristjana še računamo v prihodnosti.

Kristjan Samsa je pokazal napredek


Kot drugi predstavnik FCLja je nastopil Aljaž "The butcher" Šircellj. Po dolgem premoru in počitku od tekem je bil Aljaž željan borbe. Nasproti mu je stal Tim Poljanec iz BK Bulldog Kranj. Aljaž je v borbo krenil odločno, z veliko željo po zmagi. Že na začetku je bilo videti, da bo tempo borbe visok in da Aljaž z napadi in kontra napadi odločno in precizno zadeva nasprotnika. V drugi rundi je sodnik zaradi ostrega tempa dva krat štel nasprotniku potem pa zaradi poškodbe prekinil borbo. Aljaž je na koncu zasluženo dvignil roke.

Aljaž je zasluženo dvignil roke


Tomaž Salmič je bil naš tretji tekmovalec, ki se je pomeril z nasprotnikom Mitjo Bagaričem iz BK Chagi Ljubljana. Tomi se je lotil borbe iz distance in s preciznimi udarci dobro zadeval nasprotnika tako v napadih kot kontra napadih. Kljub temu, da je bil po naši oceni za odtenek boljši so sodniki po tesni odločitvi presodili drugače.

V borbi dneva bi lahko rekli, je nastopal Luka Mejač, ki je rokavice prekrižal z večnim rivalom Denisom Lazarjem iz Boksarskega kluba Ring Ptuj. Luka je dal že na začetku vedeti, da bo tempo oster in da ne bo popuščanj. In tako je tudi bilo. Oba borca sodita v sam vrh slovenskega olimpijskega boksa. Prikazala sta odlično predstavo v kateri je Luka pokazal več in zasluženo zmagal.

Luka Mejač je v večnem derbiju zasluženo dvignil roke

Vsi FCL tekmovalci si zaslužijo velike čestitke in pohvale za prikazane borbe. Vsekakor je to nova motivacija za prihajajoče tekme in treninge.

Lahko rečemo, da smo z dogodkom zelo zadovoljni tako s strani tekoče organizacije kot s strani udeležbe. Publika v Bazi športa je dokazala, da prestolnica potrebuje več takih dogodkov in da je zanimanje za plemenito veščino veliko. 
Zahvala gre celotni podporni ekipi FCL brez katere dogodka ne bi mogli organizirati!

 

Nastopajoče pare na boksarski ligi si lahko pogledate na povezavi

 

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo