Univerzitetno državno prvenstvo v boksu in odprto prvenstvo Študentskega kampusa 2019

Boks kot tekmovalni šport je vse bolj popularen tudi med študenti. To dokazuje zadnja tekmi Univerzitetnega državnega prvenstva in Odprtega prvenstva Študentskega kmapusa, ki smo ga organizirali v ponedeljek 20.maja. Na tekmi se je  zvrstilo 8 dvobojev, od katerih pa so bili trije, ki so šteli za naslov Univerzitetnega državnega prvaka.

V prvi borbi sta se v ekshibicijskem dvoboju pomerila Matic Okorn in Uroš Matko, oba iz FCL-ja. Borca sta bila sicer različnih težnostih kategorij, a sta vseeno pokazala tehnični boks in dokazala, da se lahko prikaže kvaliteto tudi na tak način.

Kot druga sta nastopila Timotej Markuš (FCL) in Rok Zdolšek (Intercom Celje). Timotej z ringom še ni imel izkušenj, a je vseeno zbral pogum in se odločil nastopiti na tekmi. Ker je bil nasprotnik premočan je trener prekinil borbo že v prvi rundi. Ne glede na to bo imel Timotej še možnost stopiti v ring in se dokazati v prihajajočih borbah.

 

V tretji borbi sta se pomerila Jernej Knific iz BK Golden glove in Jakob Kosmač FCL. Tudi Jakob se z borbo v ringu še ni srečal in šele sedaj vstopa v tekmovalno skupino. Kljub vsem okoliščinam se je odločil za nastop na Univerzitetnem prvenstvu. Vse tri runde se je solidno odrezal proti bolj izkušenemu nasprotniku in na koncu dosegel zasluženo 2.mesto.

V peti borbi sta si v mladinski kategoriji do 69kg rokavice prekrižala Nejc Petrič (BK Golden glove) in David Knuplež (FCL). David počasi nabira izkušnje in prebuja in uri svoj talent. Proti nasprotniku z mednarodnimi izkušnjami je solidno oddelal vse tri runde in nakazal, da je nanj v prihodnosti še za računati.

V šesti borbi sta se v kategoriji do 81kg pomerila Nik Poličar (BK Sparta) in Kristjan Samsa (FCL). Kristjan se je lotil resnih priprav za prihajajoče tekme, saj je bila to že njegova tretja borba v treh dneh. V soboto je nastopal na boksarski ligi, v nedeljo na boksarski reviji v Komendi, v ponedeljek pa se je pomeril z izkušenim in težjim nasprotnikom iz Kranja. Ne glede na vse okoliščine se je Kristjan odločno podal v borbo in ves čas diktiral oster tempo. Na koncu je zasluženo dvignil roke in postal zmagovalec prvenstva Kampusa v kategoriji do 81kg.

V predzadnji borbi sta se pomerila v kategoriji do 69kg stara rivala Arber Elšani iz BK Interkom Celje in Aljaž »the bucher« Šircelj – FCL. Nekaj zadnjih borb, ki jih je imel Aljaž z Arbrjem je Aljaž prevzemal pobudo v borbah in tako je bilo tudi sedaj. Kljub dobrim in dodelanim tehnikam izmikom Elašanija je Aljaž s silovitimi udarci bolj precizno zadeval in trl odpor Elšanija. Oba borca si zaslužita čestitke za prikazan boks, a na koncu je Aljaž zasluženo dvignil roke in zmagal!

V zadnji borbi dneva, ki je mimogrede minil brez padavin, kljub slabim napovedim in temnimi oblaki nad prizoriščem je nastopal Luka Mejač, ki se je pomeril s Kevinom Dornikom iz BK Interkom Celja. Dvakratni univerzitetni prvak v boksu je v borbi pokazal veliko odločnosti. S čistimi udarci je prevzemal pobudo in dobro kontriral nasprotnikove napade. Kljub pobudi v borbi in večimi zadetki je po sodniški odločitvi izgubil.

Odločitev sodnikov je bila v tem primeru zelo nenavadna in poraja se vprašanje zakaj je bilo temu tako?

 

Nad celotnim dogodkom smo več kot zadovoljni. Dogodek si je ogledalo lepo število ljudi in veseli smo, da je zanimanje za amaterski boks v Ljubljani veliko. Smo edini klub v Ljubljani, ki s tekmami v prestolnici spodbuja in promovira tekmovalni boks. Kvaliteta boksa v Sloveniji nedvomno močno raste in k kvalitetni v veliki meri stremimo tudi mi.

Ob tej priložnosti bi se zahvalili Študentskem Kampusu in SUSI za pomoč pri organizaciji dogodka. Zahvaljujemo se vsem tekmovalcem in klubom za udeležbo in prikazane borbe.

Posebna zahvala gre vsem podpornim članom FCL, ki so pomagali pri organizaciji dogodka in pa vsem podpornim članom, ki so prišli bodrit naše šampione.

 

Pregled vseh parov, ki so nastopili na tekmi:

1.Matic Okorn vs. Uroš Matko
2.Timotej Markuš vs Rok Zdolšek Kategorija 75kg – Borba za Univerzitetnega prvaka
3.Jernej Knific vs Jakob Kosmac Kategorija 69kg – Borba za Univerzitetnega prvaka
4.Tia Jasenc vs Katarina Kumer kategorija 57kg
5.Nejc Petric  vs David Knuplez - Kategorija 69kg
6.Nik Policar  vs. 81kg  Kristjan Samsa – Kategorija 81kg
7.Arber Elšani vs Aljaž Šircelj Kategorija 69kg
8.Kevin Dornik vs Luka Mejac Kategorija 81kg – Borba za Univerzitetnega prvaka

 

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo