Slovenia open v boksu 2019

V Podčetrtku je od 7.do 9.junija potekal močan mednarodni turnir v boksu. Udeležilo se ga je več kot 100 tekmovalcev iz 10 držav.

Konkurenca je bila res močna kar priča podatek, da so bili med tekmovalci tudi olimpijski tekmovalci in dobitniki medalij iz evropskih in svetovnih prvenstev.
Med vsemi nastopajočimi je barve Slovenije in FCLja zastopal Aljaž Šircelj v kategoriji člani do 69kg. Ostali tekmovalci ekipe FCL, ki bi bili tudi konkurenčni in bi lahko posegali po medaljah so žal zaradi poškodb ostali doma.
V kategorijo do 69kg so se prijavili štirje tekmovalci. Kot prvi polfinalni par je nastopal Tomi Lovrenčič (Dejan Zavec Gym) in Zeljko Marko iz Hrvaške. Marko je odločno krenil v rundo in borbo končal predčasno.
V drugi borbi sta nastoplala naš Aljaž Šircelj in madżarski predstavnik Hassani Jasini, ki je tudi profesionalni boksar z izidom 4 zmage vse s ko in enim porazom. Aljaž je v borbo krenil odločno. Že v drugi polovici runde je prevzel nadzor nad borbo in tako je bilo tudi do konca. Kljub silovitim napadom, ki jih je dajal nasprotnik Aljaž ni popustil in je vsiljeval svoj ritem borbe. V borbi je tudi večkrat zadel in iz distance kontroliral borbo. Na koncu je z enoglasno sodniško odločitvijo zaslužno zmagal.

V nedeljo se je v finalni borbi pomeril s Hrvaškim državnim prvakom Zeljkom Markom. Rutiniran nasprotnik je imel za seboj preko 100 borb in je že zmagoval na mednarodnih turnirjih. Kljub temu dejstvu je Aljaž odločno krenil v borbo in pokazal veliko srčnosti in odlične tehnike. Na koncu so sodniki odločili, da je zasluženo zmagal nasprotnik. Ne glede na rezultat je bila to odlična popotnica za Aljaževe nadaljnje boksarske podvige. S tako močnim nasprotnikom se v članski kategoriji še ni srečal.

 

Z rezultatom in borbami, ki jih je pokazal Aljaž smo zelo zadovoljni in komaj čakamo naslednje velike izzive ;)

 

Zahvaljujemo se sponzorju - Ljubljanski potniški promet - LPP, ki omogoča nastope in priprave za tako velike tekme.

 

 

 

 

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo