Dve zmagi na 2. pokalu občine Rogaška Slatina v boksu

V soboto smo se na povabilo organizatorja tekmovanja 2.pokala Rogaška Slatina v boksu s tekmovalcem in tekmovalko udeležili tekme. FCL barve sta zastopala Aljaž Šircelj in Katarina Lin Rong Sang.

 Na mednarodnem tekmovanju v boksu, ki je potekal v Rogaški Slatini so poleg slovenskih predstavnikov nastopali tudi Romuni in Srbi. Na tekmi se je zvrstilo 6 uvodnih dvobojev in 9 uradnih.

V ekshibicijskem neuradnem dvoboju se je Katarina Lin Rong Sang pomerila s predstavnico iz Novega mesta. Katarina je pred publiko v boksarski ring stopila prvič prav tako nasprotnica. Pomerile sta se v treh rundah po 2 minuti. Katarina je dobro začela in prevzela pobudo že na začetku borbe. S hitrimi in eksplozivnimi napadi je pobudo držala vse tri runde in na koncu zasluženo zmagala, kljub temu da tekma ni bila uradna in je štela kot tekma na kateri se nabira izkušnje.

Peti po vrsti je v uradnih dvobojih nastopil Aljaž Šircelj, nasproti pa mu je stal 6 let starejši nasprotnik Samuel Puscas iz Romunije. Ker je šlo za uradno člansko borbo sta se pomerila v treh rundah po tri minute. Aljaž je na to borbo komaj čakal saj je imel nekaj tedenski premor od tekem, ker se je posvečal fizični moči.  Na tej tekmi ni bil še 100% pripravljen, a je kljub temu pokazal ogromno kvalitetnega boksa.  Že v prvi rundi je dal nasprotniku vedeti kdo je glavni v ringu. Z močnimi serijami po telesu in po glavi tempo ni pojenjal. Borbo je diktiral vse tri runde, v tretji rundi je sodnik nasprotniku tudi štel, a je kljub temu vse skupaj potekalo do konca.

Aljaž je na koncu zasluženo dvignil roke in si vlil nove motivacije za prihodnje tekme. Do konca leta ga čaka še nekaj zanimivih tekem na katerih pa vsekakor ne bo nastopal kot edini FCL predstavnik.

Katarini in Aljažu čestitamo za odlični borbi in s že veselimo naslednjih izzivov!

Zahvaljujemo se našim zvestim navijačem, ki so nas prišli bodriti! Prav tako se zahvaljujemo organizatorju za povabilo in sponzorju LPP Ljubljanski potniški promet za pomoč pri tekmah in pripravah Aljaža.

 

Aljaž je pokazal obilico znanja in suvereno zmagal!

 

Katarina je odlično nastopila v ekshibicijski borbi

 

 

Utrinek iz Aljaževe atraktivne borbe

 

Nagrado za najboljšega tehničarja turnirja je podelil Dejan Zavec

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo