Slovenija open v kickboxingu 2019

2. novembra 2019 je potekal že 36. Slovenija Open v kickboxing disciplinah. Klubske barve so zastopali Blaž Dolinar v kategoriji -79kg, Andrej Šrot -69kg ter Katarina Sang -55kg.

Blaž je v kategoriji članov -79kg osvojil srebrno medaljo po treh borbah. Prvo borbo je dobil rutinirano in z dokaj visoko točkovno razliko. V polfinalu je bil nasprotnik že bolj zahteven, vendar so prevladale Blaževe izkušnje na tovrstnih tekmovanjih in suvereno zmagal tudi v tej borbi. V finalu pa je žal s tesno razliko izgubil proti predstavniku enega od avstrijskih klubov. Vsekakor pa je bila borba zelo dobro opravljena, morda je manjkalo kanček sreče ali pa kakšna sekunda daljša borba.

Andrej je v kategoriji članov -69kg osvojil bronasto medaljo. Prvo borbo je "preskočil", ker so izžrebani nasprtnik ni pojavil na borišču. V četrtfinalni borbi je Andrej pokazal dobro kondicijsko pripravljenost ter s tem pokazal veliko željo, da se bori vse do finala. Žal pa je moral Andrej v polfinalu predčasno končati borbo zaradi diskvalifikacije, ki je bila milo rečeno dokaj nepoštena. Vseeno pa je bila bronasta medalja zaslužena pošteno.

Katarina se je borila v kategoriji članic -55 kg. Prva borba je bila predčasno prekinjena v Katarinino korist zaradi visoke točkovne razlike. Enak tempo je Katarina nadaljevala v drugi ter na enak način dosegla zmago, s predčasno prekinitvijo zaradi visoke razlike v točkah. V finalu je bila Katarina ravno tako suverena, čeprav je nasproti stala izkušena borka iz enega od avstrijskih klubov. Žal pa je Katarini v izdihljajih borbe koncentracija rahlo popustila ter s tem zapravila možnost za prvo mesto. Kljub temu si je prislužila pohvale mnogih gledalcev, kot tudi same nasprotnice.

Vsem FCL borcem čestitamo za uspeh ter se hkrati že veselimo prihajajočih turnirjev!

 

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo