Regionalna boksarska liga

Na Regionalni ligi, ki je potekala v Beogradu je FCL barve zastopal Aljaž Šircelj. Aljaž je prikazal odlično pripravljenost in s srčno borbo pustil močan vtis.

Borba med Aljažem Šircljem in domačinom Džejlan Toskićem

 

Reginalna liga je bila ustanovjena v letu 2021 z namenom promocije boksa v širši regiji. Združuje boksarje v prostoru držav Srbije, Bosne, Makedonije, Hrvaške, Črne Gore in Slovenije. Prvo tekmovanje je bilo izvedeno v Beogradu, kjer sta se udarila Maribor in Crvena zvezda.


Ekipe po posameznih državah zastopajo posamezne ekipe, ki so vezane na tradicijo boksa in na večja mesta. V Sloveniji je bilo letos izbrano mesto Maribor kot predstavnik Slovenije na tem tekmovanju. Ekipa Maribor, ki združuje najboljše slovenske boksarje, ki so hkrati tudi slovenska boksarska reprezentanca zastopa kar nekaj Ljubljančanev. Med njimi je med drugimi tudi naš član Aljaž Šircelj. Smisel tovrstnega tekmovanja je pridobivanje izkušanj in promocija boksa na vseh ravneh.
Več o nastanku Regionalne boksarske lige si lahko preberete na spletni strani strani Boksarske zveze Slovenije: https://boksarskazveza.si/zacetek-regionalne-klubske-boksarske-lige-bo-maja-v-beogradu/

Slovensko ekipo so zastopali boksarji v različnih kategorijah: mladinske kategorije do 64kg Jure Žgajnar, do 75kg Dejan Leburić, članske kategorije do 64kg Tadej Černoga, do 69kg Aljaž Šircelj, do 75kg Edin Sejdinović, do 81kg Gregor Starašinič, do 91kg Aljaž Ban.
Aljaž Šircelj je nastopal proti reprezentantu Srbije, Džeilan Toksiću. Vse tri runde je pokazal odličen boks in veliko srčnosti, a je domači teren domačina prevagal. Po mnenju sodnikov je Aljaž izgubil borbo z rezultatom 4:1, a pustil zelo dober vtis. Nadejamo se, da bomo še naprej redno natopali na takih tekmovanjih in na ta način predstavljali boks širši množici. Aljaževo borbo je v živo prenašala tudi srbska televizija Arena Fight. Njegovo borbo in vse ostale slovenske borbe si lahko ogledate na njihovem kanalu. Aljaževa borba je prikazana le v dveh rundah, dodatno tretjejo rundo pa smo naložili iz našega arhiva.


 Tretja runda v kategoriji do 69kg na Regionalni ligi v Beogradu
Širša slovenska ekipa, ki nastopa na Regionalni ligi26.junija je v Bjeljini potekalo 2.kolo Regionalne boksarske lige v kateri je nastopil tudi Aljaž Šircelj. Aljaž je prekrižal rokavice z Branislav Malinovićem v kategoriji do 69kg in v 3.rundi s prekinitvijo zmagal!!! Aljažu čestitamo za prikazano odlično borbo, več pa si lahko ogledate na spodnjem posnetku.

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo