MARIBOR BOXING CUP - EUBC boksarski turnir

Udeležili smo se edinega mednarodnega boksarskega turnirja pri nas - Maribor boxing Cup. FCL in hkrati slovenske barve sta zastopala Sinaj Kreč Štrukelj in Aljaž Šircelj. 

Trunir je potekal pod okriljem Evropske boksarske zveze - EUBC, vse skupaj pa je potekalo v Mariboru od 26.8. do 28.8.2021. Turnirja se je udeležilo več kot 60 boksarjev iz 10 evropskih držav(Slovenija, Madžarska, Švica, Češka, Hrvaška, Makedonija, Švedska, Litva, Belgija, Luxemburg) v mladinski in članski konkurenci.

Sinaj je nastopal v kategoriji mladinci do 64kg. Prvi dan se je pomeril z Ozmen Ilhanom iz Makedonije in z enoglasno sodniško odločitvjo zmagal. V petek ga je v polfinalu čakal Korček Samuel iz Češke, ki ga je Sinaj v dokaj izenačeni borbi premagal. V finalu se je pomeril z izkušenim Madžarom Petriman Milanom in glede na Sinajeve izkušnje iz štirih borb, ki jih je imel do turnirja je odlično odboksal vse tri runde. Sinaj je na koncu osvojil več kot odlično drugo mesto in to je vsekakor zelo dobra popotnica za naslednje izzive.

Sinaj v eni izmed akcij v finalni borbi

Aljaž je nastopal v velterski kategoji člani do 69kg. V četrt finalni borbi se je pomeril s Hrvaškim nasprotnikom, Tkalčič Antoniom. Vse tri runde je odločno boksal iz distance in pol dinstance in na koncu prepričljivo zmagal. V polfinalu ga je čakal nasprotnik iz Slovenije, Gal Šepic. Vse tri runde je Aljaž držal močan tempo in na koncu zasluženo dvignil roke. V sobotnem finalu ga je pričakoval dvakratni prvak Švedske Ahlberg Peter. Manjši nasprotnik je obetal odprt in oster boj in prav tako se je borba tudi odvijala. Aljaž je že od prve runde diktiral tempo z levim direktom v povezavi z ostalimi udarci. V drugi rundi je tempo borbe še narasel in priča smo bili zelo odprtemu boksu z veliko izmenjavami. V tretji rundi se je nadaljeval oster tempo v kateri je Aljaž nadaljeval s točo udarcev, ki so bili močnejši in bolj natančni kot nasprotnikovi. Kljub temu dejstvu pa za sodnike to ni bilo dovolj. Eden od sodnikov je celo videl kompletno dominacijo nasprotnika z oceno 10:8, kar je bilo zelo čudno. Kakorkoli, Aljaž je na koncu zasedel odlično 2.mesto in si priboril pokal za najboljšo borbo tega turnirja.

Aljaž je z močnimi udarci presenetil nasprotnika

Oba borca si za prikazano zaslužita čestitke. Pridobljene izkušnje bosta zelo koristno uporabili pri izzivih, ki nas čakajo v bližnji prihodnosti. 11. septembra se obeta Regionalna liga, 18.septembra Slovenska boksarska liga, 1.,2. in 3. oktobra pa državno prvenstvo.

Edini mednarodni turnir v Sloveniji je bil zelo dobra in dobrodošla izkušnja. Organizator si vsekakor zasluži čestitke in upamo, da se ta odličen turnir obdrži in da se naslednje leto zopet vidimo.

 

Članek o celotnem dogodku je objavil tudi časopis Delo.

 

 

 

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo