Boks

Kickboxing

MMA

Boks za otroke

Dan boksa in mednarodna boksarska revija v Ljubljani

Boks je vse bolj priljubljena oblika rekreacije in hkrati tudi tekmovalnega športa. V prestolnici se zgodi le peščica boksarskih dogodkov, kljub temu da je interes za tekme velik in da je publika željna kvalitetnih boksarskih obračunov. Boksajo praktično vsi, od petega leta starosti naprej do članskih kategorij.

Celodnevno predstavitev boksa smo v prestolnici naredili v soboto 1.oktobra in na koncu zaključili dogodek z Mednarodno boksarsko revijo. V začetku dneva smo izvedli 3.Pokal boksarske akademije, kjer so otroci od 5. do 12. leta nastopali v kontroliranih boksarskih obračunih in se potegovali za prestižne naslove in pokale. Več o Pokalu Boksarske akademije si lahko preberete na spletni strani boxing.si. V drugem delu dogodka smo izvedli sparinge naših perspektivnih članov. Sparingov se je udeležilo 10 tekmovalcev v različnih težnostnih in starostnih kategorijah. Vsi so prikazali dobre borbe, ki jim je sledil aplavz iz publike. Na vse udeležence sparingov računamo, da bodo uspešno nastopali na prihajajočih tekmah.

 

Zanimanje za prijateljske boksarske sparinge je bilo veliko

 

Mednarodno tekmovanje smo organizirali v sodelovanju s prijateljskim boksarskim klubom Sloven iz Rume. 

V glavnem delu boksarskega dneva  smo bili priča osmim kvalitetnim borbam. V prvem delu štirih borb so se pomerili mlajši boksarji, dečki, kadeti in mladinci.

Prvo borbo je otvoril Miha Kralj, ki nastopa v starostni kategoriji dečki. Nasproti mu je stal nasprotnik iz BK Sloven Mihajlo Todić. Miha je odločno štartal že prvo rundo in vse tri runde diktiral močan tempo. Na koncu je zasluženo dvignil roke in zmagal.

Miha Kralj v rdečem dresu

V drugi borbi sta se pomerila mladinca Sinaj Kreč Štrukelj in nekaj kilogramov težji in večji Milan Bogavac. Sinaj je po začetnih izmenjavah udarcev prevzel glavno vlogo v borbi. Z močnimi udarci je vodil potek celotne borbe in na koncu zaluženo zmagal s prekinitivijo v 3.rundi.

Tretjo borbo sta si rokavice prekrižala Anes Dervić iz FCL in Nikola Kolar iz gostujočega boksarskega kluba. Anes je naredil prvo borbo in se izkazal s svojo borbenostjo. Vse tri runde je odlično boksal, a po sodniški oceni je bilo to premalo in je borbo izgubil. Vsekakor je bilo to za Anesa dobra izkušnja, ki mu bo še kako prav prišla v nadaljnjih borbah in tudi v kickboxingu, kjer je aktiven tekmovalec.

Kot zadnji v mladinski kategoriji je nastopal Nik Stropnik, ki se je pomeril Nikolo Lončarjem. V dokaj izenačeni borbi je Nik uspel pokazati malo več kot nasprotnik in je na koncu dvignil roko ter zmagal.

Kot edini ženski predstavnici sta rokavice prekrižali Manca Kos in Marija Šveljo iz Rume. Marija je bila v tem dvoboju bistvo bolj izkušena in je borba po dogovoru stopila korak nazaj pri borbi. Z Manco sta z dobro tehniko oddelale tri runde in na koncu požele lep aplavz. Marija je zasluženo dvignila roke.

V sedmi borbi sta se v velterski kategoriji pomerila Kristjan Divković iz FCLja in Aleksa Kečanović iz BK Sloven. Kristjan je vse tri runde držal visok tempo in iz distance lepo zadeval čiste udarce. Vse tri rude je praktično nadziral z levim direktom in na koncu suvereno zmagal.

Domen Obreza v akciji

V predzadnji borbi sta nastopila domačin Domen Obreza in Danil Ristić. Podala sta se v odprto borbo z močnimi izmenjavami. Vse tri runde sta držala visok tempo, nasprotniku je sodnik tudi štel. Klub temu, da je Domen pokazal več je po sodniški odločitvi žal izgubil.

Kot zadnji je nastopil naš najboljši tekmovalec Aljaž Šircelj in se pomeril z nekoliko lažjim nasprotnikom Dejan Stakićem. Aljaž je dobro izkoristil svojo velikost in nadziral borbo iz razdalje. Na trenutke je presenetil z močnimi udarci v telo in v drugi rundi je sodnik borbo prekinil. Aljaž je zasluženo zmagal in si na koncu priboril tudi pokal za najboljšega boksarja prijateljske tekme.

Pokale so med drugim prejeli tudi Domen Obreza in Danil Ristić za najbolj borben par in Nikola Kolar za najboljšega tujca.

Tekma in cel boksarski dogodek je bil izpeljan na visokem nivoju. V prihodnje računamo, da bo takšnih in drugačnih tekem z višjim rangom še več. Ljubljana potrebuje boks in s takimi in podobnimi dogodki lahko boks v Ljubljani dvignemo še na višji nivo. 

Zahvaljujemo še ekipi Šport za zdravje pri organizacijski pomoči, prav tako Konex centru, ki nam je omogoči izpeljati ta dogodek. Zahvale gredo tudi SUD opremi za borilne veščine in Redbullu za praktične nagrade.

Zahvaljujemo se tudi vsem članom in simpatizerjem kluba, ki so pomagali pri izvedbi dogodka in Zoranu Jovičiću iz Boksarskega kluba Sloven iz Rume, da se je odzval na naše povabilo.

 

 

Tekmovanja

 • Aljaž Šircelj je 7 kratni državni prvak Slovenije v boksu +

  Minuli vikend se je končalo državno prvenstvo v boksu 2024, ki je leto potekalo v Dupleku. FCL barve je zastopalo Read More
 • Uspešen nastop na MMA turnirju VFN Vikings 4 +

  Domen Obreza je uspešno nastopil na MMA turnirju, ki je potekal 24. februarja v Celju Read More
 • Mednarodni memorialni boksarski turnir v Loznici 2023 +

  V soboto 23.decembra smo se udeležili zadnje tekme v letu 2023. Mednarodno boksarski turnir je potekal v Loznici (Srbija), udeležili Read More
 • EUBC boxing CUP - Budva 2023 +

  Aljaž Šircelj je pripravljen na močan boksarski turnir EUBC Boxing CUP, ki se bo odvil v Budvi od 8.do 14.oktobra. Read More
 • VFN Vikings - MMA turnirv Novi Gorici +

  V soboto 23.septembra se bomo udeležili tekmovanja po MMA pravilih - VFN Vikings, ki bo potekalo v Novi Gorici. Read More
 • Boksarski kamp v Srbiji +

  Od 30.avgusta do 3.septembra smo se v udeležili boksarskega kampa v Srbiji, točno v Rumi. Read More
 • Uspešen nastop na Trebnje night 8 v K1 kickboxing +

  V petek smo se udeležili dogodka Fight night 8 v Trebnjem. Tekmovanje je potekalo po K1 pravilih, FCL barve je Read More
 • Nastop na Evropskih igrah - boks +

  Aljaz Sircelj je zaključil nastope na Evropskih igrah. V prvi borbi v kategoriji 63,5kg se je pomeril s 3 kratnim Read More
 • Odlično 3.mesto na 28.Hungarian Kickboxing World Cup 2023 +

  Katarina Sang je 16.do 18.junija 2023 nastopala na Svetovnem pokalu na Madžarskem v disciplini kickboxing K1 v WAKO organizraciji. Read More
 • Aljaž Šircelj udeleženec Evropskih iger v Krakovu 2023 +

  Aljaž Šircelj je potrdil svojo odlično formo na izborni borbi za Evropske igre, ki bodo potekale v Krakovu. Read More
 • 1

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo