SAVATE Carolo Trophy Belgija

V začetku novembra točno 10.11.2007 se odpravljamo na tekmovanje v savate combatu v Belgijo.

 

 

 

 

 

 

Sašo Weixler sprejel izziv iz Belgije!

Vodja KBV LJ (FCL) se je odzval na povabilo belgijske savate zveze in tako se bo 10. novembra udeležil tekme v savate combatu. Ne gre za običajno tekmo, kjer se pomeri več tekmovalcev v isti kategoriji, pač pa za prestižno gala tekmo, kjer se v vsaki kategoriji pomerita le dva posebej vabljena tekmovalca. Za razliko od turnirskih borb ga čaka kar 5 rund po 2 minuti, kar zahteva od borcev veliko telesne pripravljenosti.

 

 

Sašo se na tekmo že nekaj tednov intenzivno pripravlja. Svoj odhod v Belgijo je pokomentiral takole...


Kakšne izkušnje ima KBV LJ (FCL) v combat tekmovanjih?

V polno kontaktni verziji savata imamo v klubu že veliko izkušenj, tudi na gala prireditve smo že dobili nekaj povabil, ta pa je prva, na katero smo se odzvali. V primeru te prireditve gre za vabilo s strani belgijske savate zveze, ki našo ekipo pozna saj smo z njimi že sodelovali.


Kaj veš o svojem nasprotniku?

Pravzaprav ne vem kaj dosti o njem; le to, da je najboljši Belgijec v tej kategoriji.


Pet rund po 2 minuti najbrž ni majhen zalogaj...

Predvsem je potrebno pri taki borbi pametno razporediti moči. Taktike so različne, sam bom na začetku dosti gibal in taktiziral, proti koncu pa bom začel pritiskati. Po drugi strani pa je več rund tudi prednost, saj tako bolje spoznaš nasprotnika in iščeš njegove slabosti.


Kaksna zaščitna oprema bo dovoljena?

Pravila pri tej tekmi so najbolj zahtevna v savate combat sistemu (serie 1). Tekmuje se brez čelade in brez ščitnikov za golenico. Uporablja se rokavice, ščitnik za zobe in ščitnik za genitalije.


Ali je pred tako tekmo prisoten strah? Vemo, da lahko pride do poškodb, zaščitne opreme je zelo malo...

Pred vsako tekmo je in mora biti prisoten strah, vendar v pravi meri. Strah/trema se pojavi takoj, ko se soočiš z tekmo in s tekmovalcem, ki bo stal nasproti tebe. Vsekakor ti, daje to novo motivacijo in zagon za priprave.


V combatu so dovoljeni in celo zaželeni tudi knock-outi...

Nevarne so predvsem špice proti telesu/trebuhu in seveda proti glavi. Zelo učinkovite so lahko tudi roke. Da uspešno izvedeš KO, morajo biti udarci dovolj močni in natančni. Sam sem že nekajkrat uspel izvesti KO, sodnik je nasprotniku štel, velikokrat je to dovolj močan psihološki efekt, da na koncu zmagaš.


Morda malce trapasto vprašanje, pa vendar: kaj si clovek misli, ko stopi v ring? Gre za agresivne ali sovražne misli

Pravila igre so znana, saj gre za šport in spoštovanje do nasprotnika je nujno. Vsaka tekma je nekaj posebnega, sam se osredotočam v ringu predvsem nase in se poizkušam v čim večji meri motivirati. V ringu težim k temu, da pokažem čim več in dam vse od sebe.


V imenu vseh članic in članov KBV LJ (FCL) ti želimo veliko športne sreče in seveda tudi zmago!

V klubu z zanimanjem pričakujemo izide te tekme, o katerih bomo prav gotovo pisali tudi na naši spletni strani.

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo