Izid Evropskega prvenstva v savate assautu v Belgiji!

Naša ekipa se je ovenčana z medaljami vrnila z evropskega prvenstva v lahkem kontaktu (savate assaut). Iz našega kluba se je v Belgijo odpravilo 5 reprezentantov - 4 članice in 1 član – in prav vsi so prišli nazaj z odličji.

 

 

Eno prvo, dve drugi in dve tretji mesti  - ta izvrsten dosežek je gotovo rezultat dobrega klubskega dela, pa tudi nadklubskega sodelovanja v Savate zvezi. Prav tako pa so uspehu botrovali zagnanost in predanost tekmovalk in tekmovalcev. Visoka motiviranost je premagala marsikatero objektivno oviro, ki stoji napoti vsem razvijajočim se športom, tudi savatu. Naša reprezentanca je kljub bistveno slabšim pogojem priprave enakovredno stala naporti tistim reprezentancam, ki v savatu veljajo za vodilne. Končni izkupiček na reprezentančni ravni je bil tako kar 7 medalj! Ni kaj, savate je v Sloveniji res na zmagovitem pohodu.

 

In kaj so o tekmi povedali naše članice in član?  

Prav vsi so pohvalili vzdušje, ki je vladalo v slovenski reprezetanci. Medsebojno podpiranje in sodelovanje, ne glede na klubsko pripadnost in ne glede na koncentriranost vsakega od udeležencev na lastne borbe, je odraz pravega športnega duha.

Mojca Mežek, ki je tekmovala v kategoriji do 48 kg, je istega mnenja:

''Če se bomo še naprej tako dobro povezovali in se trudili za razvoj naše reprezentance, bomo vodilnim ekipam gotovo postali eni izmed največjih konkurentov. S svojim drugim mestom sem zadovoljna. Veselim se že naslednjega tekmovanja.''

 

 

 


 

 

Tina Turk (do 65 kg), nosilka zlate medalje, je svoj dosežek komentirala takole: ''Vtisi po tekmi so enkratni! Prav ponosna sem na doseženo prvo mesto, sploh zato ker sem zmagala vseh pet borb. Dokazala sem si, da zmorem dober rezultat, tako da imam motivacije za naprej ogromno. Sicer pa se je izkazala celotna ekipa; tako tekmovalci kot spremljevalci. Menim, da je bila enotnost ekipe na samem tekmovanju ključna za dosego tako dobrih rezultatov – 7 pokalov. Prav vsi smo pokazali dobre borbe in mislim da tudi največ navijaške podpore.''

 

 

 


 


 

Vladimir Robič (do 85 kg) pa nam je o svojem tretjem mestu zaupal sledeče: ''Odhod na evropsko prvenstvo je prinesel kar nekaj odrekanj, saj sem moral v zadnjem mesecu maksimalno delati na kondiciji ter shujšati. Vožnja je bila malce utrujajoča, vendar v dobri družbi je čas zelo hitro mineval. S svojim rezultatom sem zadovoljen,vendar bi ob večji kondicijski pripravljenosti lahko dosegel dosti boljši rezultat. Organizacija Belgijcev je bila odlična, sodniške odločitve pa zadovoljive.''

 

 

 

 

 
Kako pa izjemen dosežek članov komentira vodja kluba? Sašo Weixler: ''To je vsekakor izjemen dosežek. Pričakoval sem, da se bo odprava ovekovečila z kakšnim odličjem, to je bilo pa nad pričakovanji. Še posebej velja pohvaliti Tino, ki je za Slovenijo priborila prvo zlato medaljo na tako velikem tekmovanju. Počitka za ekipo ne bo saj nas v bližnji prihodnosti čakajo nove tekme in novi izzivi. Čestitke tudi vsem tekmovalcem in celotni odpravi, tudi organizacijski za uspešno udejstvovanje na EP-ju.

 

V klubu smo zelo ponosni na dosežke naših članov in jim seveda iskreno čestitamo. Čestitke pa veljajo tudi vsem ostalim reprezentanom, saj so prav vsi udeleženci tega EP uspešno zastopali Slovenijo in slovenski savate.

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo