Peter Cakič

Prvi koraki v borilnih športih

Z borilnimi športi se je prvič srečal leta 1998, ko je začel obiskovati srednjo šolo in hkrati trenirati karate. V takratnem tradicionalnem duhu borilnih veščin se je po nekaj letih zaljubil v umetnost aikida ter praktične – realne samoobrambe. Nekaj let kasneje je začel vzporedno trenirati še različico tradicionalnega ju-jitsa, ki je bila takrat kombinacija parterne borbe, juda in boksa. Po nekaj letih vsakodnevnih treningov je dobil črni pas v aikidu in ju-jitsu veščinah, ki jih je tako strastno treniral. Na tej poti ga je navdušil predvsem parterni del – veščine borbe na tleh, zato je zatem začel trenirati brazilski jiu-jitsu (BJJ) in MMA. Parterno borbo in MMA se je učil od največjih mojstrov v Sloveniji in tudi v Braziliji. Zadnja leta se posveča treningom boksa v klubu FCL – Fight Club Ljubljana in še naprej izpopolnjuje svoje MMA znanje.

Peter kot tekmovalec

Kljub filozofiji, usmerjeni v tradicionalni duh borilnih veščin, je Peter tekmovalno plat borilnih športov izkusil prvič že v karateju. Kasneje se je bolj resno pomeril v tekmovanjih grappling parterne borbe in BJJ na evropski ravni. Bil je udeleženec prvih grappling turnirjev in prvih MMA tekmovanj v Sloveniji. Za seboj ima iz tudi 2 profesionalni MMA borbi.

Peter kot trener

Peter je prve izkušnje pridobival s prostovoljno pomočjo v klubih, kjer se je učil. Čiščenje kluba po končanem treningu, pomoč pri pripravah in organizaciji ekipe ipd. so bili pomembni pričetki učenja in spoštovanja kluba ter trenerstva. Kasneje je pričel z vodenjem treningov ob odsotnosti glavnega trenerja ter pomagal voditi vzporedne lokacije treningov takratnega kluba v Kranju. Leta 2005 si je Peter v Ljubljani (Šiška) uredil lastno telovadnico, t. i. Gym MMA.si, kjer poučuje še danes. V tem času je v okrilju svoje telovadnice sodeloval z mnogimi trenerji, s katerimi so skupaj vodili treninge MMA-ja, no gi parterne borbe in brazilskega Jiu-Jitsa. Leta 2014 se je Peter kot trener pridružil klubu FCL, ki mu še danes ostaja zvest. Od leta 2017 se profesionalno ukvarja tudi z osebnim (fitnes) trenerstvom in prehranskim svetovanjem.

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo