Prva boksarska liga v sezoni 2015-16

V nedeljo smo se udeležili prve slovenske boksarske lige v sezoni 2015/2016, ki je potekala v Slovenski Bistrici. FCL barve so zastopali štirje borci.


Na letošnjem ligaškem tekmovanju v boksu so bile napovedane nekatere spremembe, med drugim ta, da je potrebno za nastop na državnem prvenstvu predhodno narediti tri borbe na ligaških tekmovanjih. Obvezni nastopi na ligaških tekmovanjih bodo zaradi tega prinesli kvalitetne obračune saj se bodo na ligah merili tako najboljši borci kot začetniki. Letos bo celotno ligaško tekmovanje tudi snemano in predvajano s strani Športa TV tako, da bomo lahko vse borbe spremljali tudi preko televizije.
Pred ligaškim tekmovanjem se je opravilo tehtanje in kasneje pregled vseh udeležencev. Dololčili so se pari, glede na starostne, težnostne in izkustvene kategorije. Na koncu sta Taras in Mihael žal ostala brez borbe, Šenol in Gregor pa sta dobila nasprotnika.
Šenol se je v svoji prvi borbi pomeril s Sašom Marjanovičom iz BK Knockout. Vse runde je dobro nadziral borbo in na koncu zasluženo zmagal.
Gregorju je nasproti stal izkušeni Klemen Turkuš iz BK Fužinar. Borca sta se poznala saj sta v preteklosti že prekrižala rokavice. Gregor je prvo rundo začel malce neodločno, kar se je poznalo pri tempu borbe. Drugo in tretjo rundo je štartal odločneje. V klinču je uveljavil svojo moč in prevzemal pobudo. Kljub temu, da je Grega na koncu izgubil je prikazal solidno borbo. S to borbo je naredil dobro iztočnico za bližnje tekmovanje, ki bo naslednji vikend potekalo v Makedoniji. Gregor se namreč konec tedna odpravlja na boksarski turnir Golden gong 2015.

Čestitke obema borcema za solidne predstave in držimo pesti za uspešen nastop Gregorja na Golden gongu.

 

Reportažo o ligašem tekmovanju si lahko ogledati v četrtek ob 20h na Šport Tvju.

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo