Boksarska liga v Ljubljani - rezultati

V odličnem boksarskem vzdušju se je na 5. kolu boksarske lige pomerilo 23. parov v različnih kategorijah. FCL barve so zastopali Taras, Tina, Šenol, Gregor, Mihael in Alen. 

Kot prvi nas je zastopal v kategoriji kadeti do 64kg Taras Jurman. Pomenil se je proti izkušenemu Kranjskemu boksarju Jassimu Bajroviču. Taras je vse tri runde dobro nadziral in s preciznimi udarci in serijami zadeval nasprotnika. Na koncu je suvereno dvignil roke in dokazal, da seže v svoji kategoriji v sam vrh slovenskega boksa.

 

boks-taras1

 

V deveti borbi nas je kot druga zastopala Tina Jakopič. Tina se je odločila to sezono preizkusiti v boksu, saj so izkušnje v ringu nenadomestljive samo s treningi v telovadnici. Nasproti ji je stala Anja Povalej iz BK Legionar. Tina je odločno stopila v borbo, vendar ji je v drugi rundi tempo malo padel. V tretji rundi se je »pobrala« in zopet začela diktirati tempo. Zadnja runda je bila tudi odločilna saj je Tina na koncu slavila!

 

Med mladinci smo imeli še nekaj prijav, a žal niso vsi dobili borbe. V članskih vrstah smo imeli predstavnike v kategoriji do 81kg in do 91kg.

V dvajseti borbi nas je zastopal Šenol Džaferi v kategorji do 81kg. Nasproti mu je stal izkušeni tekmovalec iz BK Ljubljana. Šenol je borbo oddelal solidno in kljub temu, da je borbo izgubil dal vedeti, da se lahko enakovredno kosa z vsemi boksarji v tej kategoriji.

 

Kot četrti FCL borec je nastopil Gregor Gajić, ki se je pomeril z že znanim nasprotnikom Gregorjem Škerjancem iz BK Chagi. V prvi rundi je Gregor poizkusil prevzeti pobudo z visokim tempom, ki pa ni bil usmerjen v igro. V drugi borbi se je Gregor umiril in poizkusil z več boksarske igre nadzirati situacijo. Do konca borbe je uspel pridobiti tako prednost, da so sodniki presodili zmago njemu in tako je zasluženo vpisal novo zmago. Tudi Gregor bo tako kot Taras upravičeno ciljal na najvišje mesto na državnem prvenstvu, ki bo letos konec maja.

 

boks-gregor

 

Mihael se je po daljšem premoru odločil, da se zopet poizkusi v ringu. To je bil njegov drugi uradni nastop, ki ga je z odločnim boksom uspešno zaključil z zmago. Vse tri runde je ime pobudo in slavje je bilo upravičeno.

 

V zadnji borbi večera nas je zastopal Alen Marcola, ki je zadnje čase izostajal iz sparingov. Klub temu je prikazal veliko borbenosti in visok tempo borbe. Začetek njegove borbe je bil silovit, na koncu mu je za zmago zmanjkalo nekaj preciznih udarcev, a kljub temu opozoril nase saj je boksal z izkušenim tekmovalcem iz BK Golden Glove.

Samo tekmovanje je potekalo na visokem nivoju, ki so ga prikazali tudi ostali boksarji. Želimo, da bi bilo v Ljubljani več takih dogodkov saj boksu popularnost nedvomno raste.


Zahvale gredo vsem FCL boksarjem in Tini za odlične predstave. V slovenski boksarski ligi trenutno zasedamo odlično drugo mesto. V Portorožu bo v mesecu marcu zadnja boksarska liga v tej sezoni in tja bomo odšli s celotno ekipo in poizkušali biti še boljši.

Prav tako gredo zahvale celotni ekipi FCL, ki je pomagala pri organizaciji tega dogodka. Z ekipo, ki jo imamo dokazujemo, da nismo dobri samo v ringu pač tudi širše. Organizacija takega dogodka na takem nivoju ni mačji kašelj. Smo edini kljub v Ljubljani, ki smo uspešno organizirali ligaško tekmovanje.

 

 

Borbe v 5. krogu boksarke lige:

1. JAKOB METLIČAR (ŠMARJE) – ALJAŽ MAHNIČ (PORTOROŽ)

2. ALEN KRALJ (RING PT) – TADEJ KURALT (BK KR)

3. ERIK KAJDIČ (GG) – TIAN KURALT (BK KR)

4. LUKA MARKIČ (KRANJ) – GAL ŠEPIC (LEGIONAR)

5. JOB PETKOVČIČ (BARJE) – ROK FEKONJA (KRANJ)

6. JASSIM BAJROVIČ (BK KRANJ) – TARAS JURMAN (FCL)

7. MIHA SUŠA (DOLOMITI) – ZAN KRONEKER (KONJICE)

8. KEN BOBNAR (BK LJ) – ANDRAŽ MAKIČ (FUŽINAR)

9. TINA JAKOPIČ (FCL) – ANJA POVALEJ (LEGIONAR)

10. DADO VUKALIČ (DZ GYM) – ALJAŽ BAN (BK LJ)

11. ILIJA VUKASAVLJEVIČ (SAVOY) – BENJAMIN GAŠPARIČ (ŽBK MB)

12. ENVER REXEPOVSKI (TIVOLI) – ZVONIMIR GAŠPARIČ (ŽBK MB)

13. MARKO MAKOVEC (TIVOLI) – EDIN SEJDINOVIČ (ŽBK)

14. ANDREJ LENDEL (RING PT) – TADEJ ČRNOGA (BK PORTOROŽ)

15. BOJAN STOILOV (GG LJ) – DANIJEL BABIČ (BK KNOCKOUT)

16. ROBERT ŠIMONČIK (BK RING PT) – PETAR ALEKSANDROV (BK KRANJ)

17. ANDREJ BAKOVIČ (TIVOLI) – ALJAŽ VENKO (SLOV. BISTRICA)

18. NEJC OBLAK (SAVOY) – JAKA MARTINČIČ (BK LJ)

19. DENIS LAZAR (BK RING PT) – KLEMEN TURKUŠ (FUŽINAR)

20. ŠENOL ĐAFERI (FCL) – GREGA STARAŠINIČ (BK LJ)

21. GREGOR ŠKERJANEC (CHAGI) – GREGOR GAJIČ (FCL)

22. MIHAEL ŽIDAN (FCL) – MILOŠ MILIČ (KONJICE)

23. JETON MAZREKAJ (GG) – ALEN MARCOLA (FCL) 

 

 

 

 

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo