Šiška open

V soboto 17.6. je pred kinom Šiška potekal dogodek, ki je združil otroke in mlade iz Šiške v razne ustvarjalne in športne delavnice. Na dogodku Šiška open je bila prisotna tudi FCL ekipa.

foto Kaja Brezočnik

V kontrolirani borbi so se preizkusili naši varovanci iz otroške skupine, ki so pridno trenirali celo sezono 

Predstavili smo boks za otroke in mladostnike. Boks vse bolj pridobiva na popularnosti med otroci in mladimi. Z delavnico smo poizkušali prikazati in približati trening boksa nadebudnim otrokom, osnovnošolcem in tudi starejšim, ki jim je všeč šport z veliko dinamike. Naši trenerji so z raznimi animacijami z in brez fokusrjev, otroke učili osnovnih prvin boksa, nekateri izkušeni in trenirani boksarji iz osnovnošolske skupine pa so se preizkusili tudi v sparingu, ki ga na tem nivoju izvajamo s popolno kontrolo. Ker imamo nedaleč od Kina Šiška tudi lasten gym (FCL Gym), je bila to idealna priložnost, da preizkusijo trening boksa.

foto Saša Kremenšek

boks-za-otroke-akademija-boksa-siska

S treningom na fokuserjih otroci hitro napredujejo v boksu 

S treningom boksa za otroke in mlade trenirani pridobijo ogromno. Od dobrega počutja, motorike, do refleksov, discipline in nenazadnje do samoobrambe, ki je dodana vrednost treningom boksa. Boksarske treninge izvajamo preko igre, dajemo pa velik poudarek tudi druženju in zdravi komunikaciji, ki je osnova naših treningov.

foto Saša Kremenšek

boks-za-otroke-akademija-boksa-siska1 Boks za otroke z osebnim trenerjem 

Poleg prikaza boksarkega treninga na fokuserjih, smo na dogodku prikazali tudi sparinge, torej boksarske borbe v katerih so se pomerili tako otroci kot naši izkušeni člani. Za konec dogodka smo kot soorganizatorji prikazali pravi boksarski sparing, ki je bil po intenzivnosti že zelo blizu prave borbe. Med predstavitvijo sparinga se je okoli ringa zbralo ogromno nadebunežev, ki so na koncu naše dva tekmovalca pospremili z bučnim aplavozom. Luka Mejač in Jan Ambrožič, ki je aktualni državni prvak v težki kategoriji mladinci, sta prikazala borbo z veliko atraktivnimi prvinami in potrdila, da se drži boksa upravičen vzdevek "sweet sience".

foto Kaja Brezočnik

boks-treningi-siska2

Luka Mejač in Jan Ambrožič sta pokazala obilo boksarskega znanja 

Celoten dogodek Šiška open je bil izpeljan na visokem nivoju. Ob tej priložnosti bi se zahvalili Kinu Šiška za pomoč pri organizaciji boksarkega dela tega dogodka in se že veselimo ponovnega dogodka v naslednji sezoni :).

* vpis novih članov v boksarsko skupino od 6 do 8 let in od 9 do 12 let bo potekal v septembru. Več informacij in prijave zbiramo na mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.  ali na 041 962485.

** da je boks med otroci in mladimi s pravilnim strokovnim vodstvom treningov zelo primerna vadba za otroke pričajo tudi nekatere revije. Med drugimi se v reviji Polet, ki je priloga Dela pojavaljajo članki na to temo (Boks za otroke in mladostnike

 

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo