Treningi po navodilih o sproščanju ukrepov (COVID-19)

Epidemiološka situacija glede novega koronavirusa v Sloveniji se umirja, zato se je začelo postopno sproščanje sistemskih ukrepov za zamejitev širjenja virusa. Z našimi tekmovalci že pridno treniramo, saj naj me je vlada že pred kratkim omogočila to možnost. Jutri 25.maja pričenjamo tudi z rekreativnimi programi vseh skupin, izjema sta Konex center in CUBE Fitnes.

Na vseh treningih se bomo držali NIJZ navodil in priporočil za varno izvajanje posameznih dejavnosti. Vsi treningi bodo za 10 minut krajši saj bomo čas za prehod iz ene skupino v drugo izkoristili za prezračevanje in dezinficiranje prostora.

Od NIJZ smo povzeli Splošna priporočila za preprečevanje okužb z novim koronavirusom SARS-CoV-2 pri izvajanju športne vadbe

Za preprečevanje okužb z novim koronavirusom SARS-CoV-2 je tako, kot pri drugih nalezljivih boleznih, ki povzročajo okužbe dihal, treba upoštevati splošna priporočila:

Pogosto si umivamo roke z milom in vodo. V primeru, da v bližini ni umivalnika za roke, le-te razkužimo. V ta namen uporabimo namensko razkužilo za roke s 60 do 80 % alkohola.

Upoštevamo higieno kihanja in kašljanja. Preden zakašljamo ali kihnemo, si usta in nos pokrijemo z robcem ali z zgornjim delom rokava. Robec nato odvržemo v koš za odpadke in obvezno umijemo ali razkužimo roke.

• Pazimo, da se z rokami ne dotikamo oči, nosu in ust.

• Izogibamo se tesnim stikom z ljudmi, še posebej, če kažejo znake akutne okužbe dihal (npr. nahod, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, mišicah, povišana temperatura …).

Vzdržujemo medosebno razdaljo: v mirovanju vsaj 1,5 oz. 2 metra, v gibanju večjo.

• Strokovni delavci in udeleženci športnih dejavnosti morajo biti na vadbi brez znakov akutne okužbe dihal.

• V primeru, da začutimo začetne znake okužbe dihal (npr. izcedek iz nosu, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, povišana telesna temperatura …), si takoj nadenemo masko in prenehamo z aktivnostjo.

V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.

• Več informacij je na voljo v prispevku Preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2:

https://www.nijz.si/sl/preprecevanje-okuzbe-z-virusom-sars-cov-2019

o Kaj lahko storim, da preprečim širjenje novega koronavirusa: https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/plakat_navodila_preprec itev-sirjenja.pdf

o Umivanje rok: https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/navodila_higienarok_zdravstveni-delavci.pdf

o Higiena kašlja: https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/navodila_higienakaslja_0.pdf

o Pravilna namestitev maske: https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/maske2_lektorirano.pdf

 

Na tem linku si lahko preberete vsa navodila in priporočila - Splošna in posebna:

https://nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/sport_vadba.pdf

 

 

 

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo