Featured

Odličen uspeh na državnem prvenstvu v boksu 2019

Na letošnjem državnem prvenstvu v boksu je sodelovalo preko 140 tekmovalcev in tekmovalk. FCL barve so odlično zastopali Luka Mejač, Aljaž Šircelj in Sinaj Kreč Štrukelj.

Odličen uspeh FCL ekipe na boksarske državnem prvenstvu

Vse kategorije v katerih smo nastopali so bile polne, tako da so imeli naši boksarji nastope praktično vsak dan državnega prvenstva.

Luka je nastopal v kategoriji do 81kg, ki je bila najbolj zahtevna kategorija saj je bilo v njej kar nekaj izkušenih boksarjev. Že prvi dan tekmovanja je prekrižal rokavice z Janom Sekolom iz boksarskega kluba Dejan Zavec Boxing. Luka je v tej borbi prevzel pobudo in borbo kontroliral iz distance vse tri runde in na koncu zasluženo dvignil roke.
V polfinalni borbi mu je nasproti stal Fran Firer iz BK Legionar. Višji nasprotnik je bil sicer manj izkušenj kot Luka, a je s svojim neugodnim stilom boksa predstavljal nov izziv. Tudi tu je Luka prevzemal pobudo iz distance in s kratkimi in hitrimi napadi od blizu. V drugi rundi je nasprotnika dva krat čvrsto zadel v glavo tako da je sodnik nasprotniku štel in zatem prekinil borbo.
V finalni borbi je Lukatu nasproti stal stari znanec iz ringa, Denis Lazar. To je bila Denisova prva borba na tem državnem prvenstvu, kar je bilo svojevrstno. Ne glede na to se je Luka odločno podal v borbo saj je bil odlično pripravljen. Vse tri runde sta oba vodila visok tempo borbe in ta borba je bila sigurno najbolj kvalitetna borba turnirja. Kjub vrhunskemu nivoju, ki ga je pokazal Luka so sodniki po deljeni sodniški odločitvi dali zmago nasprotniku. Lukatu čestitamo za odlično oddelane borbe in se že veselimo novih izzivov.

 

Luka v polfinalni borbi


V kategoriji 69kg nas je zastopal Aljaž “The butcher” Šircelj. Aljaž se je na turnir podal s poškodbo. Kljub vsem omejitvam, ki jih je to predstavljajo se v borbah ni držal nazaj. V polfinalni borbi se je pomeril z domačinom Alešem Drevenškom iz BK New Gym Tabor Maribor. Z gibanjem in izmiki je dobro nevtraliziral borbenega nasprotnika, z močnimi udarci pa uspešno zaključeval akcije. Na koncu prve borbe je zasluženo dvignil roke.
V finalni borbi se je pomeril z aktualnim članskim državnim prvakom do 64kg Andražem Južničem iz BK Knockout Ljubljana. Aljaž je borbo držal na razdalji in se korak za korakom približeval nasprotniku. Z močnimi napadi in kontrami je kontroliral vse tri runde. Kljub poškodbi, ki mu je omejevala pokazati celotno sliko svojega znanja je na koncu zasluženo zmagal in si priboril naziv članski državni prvak do 69kg. Aljažu čestitamo za obe borbi in mu želimo čim prejšnjo rehabilitacijo.

Aljaž je kljub poškodbi, ki jo je imel pred pričetkom prvenstva zasluženo zmagal


V kategoriji kadeti do 54kg nas je zastopal Sinaj Štrukelj Kreč. V polfinalni borbi je prekrižal rokavice z izkušenim Vuk Leonom iz BK Tezno. Sinaj je lepo kontroliral celotni potek borbe in s kratkimi izmiki nasprotniku onemogočal napade. Po soglasni sodniški odločitvi je na koncu zasluženo dvignil roke.
V finalu ga je čakal Ibraković Kenan iz BK Tivoli. Tudi v tem dvoboju je Sinaj dobro nadziral borbo in na koncu zasluženo zmagal. Sinaju čestitamo za osvojeno lovoriko in prikazane borbe.

Sinaj je zasluženo osvojil najvišje stopničke

 

S končnim rezultatom smo več kot zadovoljni in ponosni na naše boksarje in se že veselimo novih preizkušenj.

Zahvaljujemo se vsem, ki so prišli navijali za nas in nas bodrili. Čestitamo tudi organizatorju in boksarski zvezi za uspešno izvedeno državno prvenstvo.

 


osebni trener boks-kickboxing
utrip sampiona
boks-za-otroke-ljubljana
troia logo1
konex
razgibajmo-ljubljano-logo