Kaj treniramo?

V našem klubu ljubiteljem udarjalne borbe nudimo treninge klasičnega boksa in kikboksa . Za ljubitelje prijemalnih tehnik v povezavi z udarjalnimi tehnikami pa so na voljo treningi MMA (mešane borilne veščine), ki ga kombiniramo z treningi samoobrambe. Za tiste, ki jim ni do vadbe v večji skupini ali želijo termine izven rednega urnika, je na voljo individualni trening oz. osebni trener vseh borilnih veščin, ki jih v klubu poučujemo. (boks, kikboks, MMA in samoobramba). Delamo v skupinah, ki so ločene po stopnjah znanja, vsi treningi potekajo v Ljubljani. Tehnike poučujemo po vnaprejšnjem programu, ki je enak za vse skupine na določeni stopnji, kar omogoča primerljivost znanja na koncu programa. Trenerji pa glede na znanje določene skupine poudarjajo različne elemente in tako ustvarjajo raznolike in edinstvene treninge. Z ustreznimi vajami poskrbimo, da pri članih sistematično razvijamo moč, hitrost, vzdržljivost, natančnost gibov, občutek za ravnotežje, gibčnost in zmožnost predvidevanja v borbi. Ob vsem tem pa poudarjamo tudi spoštovanje do partnerja na treningu oz. nasprotnika v borbi.

 

Trening boksa

Naše programe boksa odlikuje dovršena in uspešna šola boksa. Boks jemljemo kot osnovo vseh borilnih veščin, nepogrešljiv je v vsakem načinu borbe (kickboxing, MMA,..). Treninge izvajamo v parih kjer se na začetku posvečamo osnovnim tehnikam, za tiste, ki že imajo prehodna znanja pa dodamo napredne in nadaljevalne tehnike. Treninge prav tako usmerjamo v delo z boksarskimi rekviziti (vreča za boks, hruška, punch ball, fokuserji...), kjer se razvija moč, hitrost in odzivnost posameznika. Več o boksu v našem klubu.

boks-sparing-ljubljana

  

Trening kickboksa

Z tovrstnim treningom skušamo ponuditi čim bolj atraktivno disciplino lahkokontaktnega borjenja, za tiste bolj nadebudne omogočamo tudi polnokontaktne treninge. Del treninga je namenjen ponavljanju starih in učenju novih elementov, nekaj časa pa namenimo tudi borbam in seveda vajam za moč. Poleg dela s partnerjem se v nadaljevalnih skupinah poslužujemo tudi treninga na fokuserjih in drugih rekvizitih. Treniramo obuti ali bosi, oblečeni v običajna športna oblačila, v nadaljevalnih skupinah pa potrebujemo tudi dodatno zaščitno opremo. Več o kickboxingu pa lahko preberete v posebnih podrubrikah.

 

 

Trening MMA (mixed martial arts oz. mešane borilne veščine)

Na teh treningih združujemo MMA in samoobrambo. Poleg udarjalnih tukaj uporabljamo tudi prijemalne tehnike. Treniramo stoječo borbo, parterne tehnike in seveda tudi različne prehode med obema. Trening pa ni zgolj učenje oz. posnemanje posameznih gibov, tehnik ali gibalnih povezav, pač pa temelji na podajanju osnovnega principa, znotraj katerega udeleženke in udeleženci sami raziskujejo različne možnosti. To omogoča vedno nove izzive za vse udeležence treningov - tako tiste, ki so šele pokukali v svet MMA, kot tudi tiste, ki imajo že nekaj izkušenj. Obenem to pomeni, da se vsakdo nauči različnih verzij neke tehnike in ugotovi, katera je zanj/o najbolj učinkovita. Z različnimi vajami na treningih postopoma razvijamo tudi moč, koordinacijo in gibljivost, ki jih terja MMA borba. Več o treningu MMA najdete v posebnih podrubrikah.

mma-trening-ljubljana
 

 

Trening samoobrambe

Kdor si želi v kritičnih situacijah, ko se je potrebno fizično zoperstaviti nasprotniku, povečati možnost za preživetje in izhod iz situaciije, mora na treningih trdo trenirati z najrazličnejšimi nasprotniki. Zato je treba trenirati z velikimi, majhnimi, hitrimi, počasnimi, lahkimi, težkimi in nepredvidljivimi partnerji, ki se upirajo, saj se samo na ta način lahko naučimo sčasoma obvladovati nasprotnika in v resnici izkoristiti njegovo silo.


Več o treningu samoobrambe najdete v posebnih podrubrikah.

 

Trening Fit boksa

Treningi so namenjeni vsem, ki želijo izoblikovati svoje telo, pridobiti na kondiciji in dobrem počutju, ter se hkrati naučiti elementov boksa. Koncept treninga je sestavljen na različne načine, na vsakem treningu pa se izvaja določene boksarske vaje, ki se jim doda vaje za moč. Zaradi raznolikost na teh treningih nikoli ni dolgočasno.  Trening je primeren tako za ženske kot moške. 

Več si lahko preberete v posebni rubriki

 

Osebni trener oz. individualni treningi boksa - kickboksa - MMA - samoobrambe

Primeren je za tiste, ki jim sodobni način življenja ne dopušča vključitve v redne tedenske termine ali jim ni do dela v večji skupini. Posameznik ali manjša skupina se s trenerjem dogovori za urnik in lokacijo in si tako oblikuje trening po svojih željah. Samostojno treniranje (oz. treniranje v majhni skupini) omogoči osebnemu trenerju, da se vsakemu vadečemu posveti v največji možni meri, zato je tak trening zelo učinkovit in omogoča hitro napredovanje. Tehnike vadimo s partnerjem (trenerjem) ali na fokuserjih, poleg tega se posvetimo tudi splošni telesni pripravljenosti. Kasneje se je možno priključiti tudi skupinskim treningom. Več v rubriki osebni trener.

 

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo