Samoobramba

 
Organiziramo tudi kakovostne in varne treninge samoobrambe, ki jih povezujemo z MMA treningi.

 

Kaj je samoobramba?

Kdor si želi v kritičnih situacijah, ko se je potrebno fizično zoperstaviti nasprotniku, povečati možnost za preživetje, mora na treningih trdo trenirati z najrazličnejšimi nasprotniki. Zato je treba trenirati z velikimi, majhnimi, hitrimi, počasnimi, lahkimi, težkimi in nepredvidljivimi partnerji, ki se upirajo, saj se samo na ta način lahko naučimo sčasoma obvladovati nasprotnika in v resnici izkoristiti njegovo silo.

MMA (Mixed martial arts ali mešane borilni športi) predstavlja gibalno osnovo za samoobrambo, saj zajema vse borbene faze kot se pojavijo tudi na ulici, torej fazo udarcov, metov in borbe na tleh. To osnovo lahko potem vsak posameznik glede na lastne potrebe nadgrajuje v okvirju zimske in poletne šole, internih tečajev in seminarjev ali individualnih treningov s posameznimi trenerji.

Zakaj je kasneje potrebna individualna specializacija? Zato, ker je vsak človek edinstven in je treba tehnike in koncepte bojevanja po osvojitvi osnov prilagajati človeku glede na spol, telesno zgradbo, starost, izkušenje in sposobnosti, če želimo doseči optimalne rezultate.

Oglejte si tudi aktualne tečaje in seminarje, ki jih organiziramo preko celega leta.

 

 

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo