Sašo Weixler

Prvi stik z borilnimi veščinami

Že od malega navduševal nad borilnimi športi. V osnovni šoli ga je najbolj zanimal ameriški wrestling, z veseljem pa je gledal tudi filme Chucka Norrisa in Bruca Leeja. Prvih treningov boksa se je udeležil v srednji šoli, a kot sam pravi, je začel resno trenirati šele pri 20-ih.

Kmalu uspešen tekmovalec

Vse od takrat se navdušeno ukvarja z različnimi borilnimi disciplinami. Njegova prva borilna disciplina je bil kickboxing, v katerem je kmalu začel tudi tekmovati. Sprva v semi in light contact-u, kasneje pa tudi v full contactu. Ker mu kickboxing ni zadostoval, je začel vzporedno trenirati še boks. Tudi tam je tekmoval, predvsem na bolj tehnično usmerjenih tekmah – revijah. Kmalu je začel dosegati prve naslove državnega prvaka v kickboxingu in v boksu. Uspehi so se začeli zaradi njegovega lastnega intuziazma in poglabljanja v športne borbe. Uspešno se je pripravil in nastopil na svetovnem študentskem prvenstvu v boksu.

V tistem času se je podrobno seznanil tudi s francoskim boksom - savate in v istem letu že uspešno nastopil na svetovnem prvenstvu. Slovenijo je od takrat uspešno zastopal na vseh večjih lahko in polnokontaktnih tekmovanjih. Uspešno je spodbudil tudi ekipo, ki je na evropskih in svetovnih savate tekmovanjih osvajala najvišje stopničke in celo zlate medalije.
 
sasoweixler
 

Sašo kot vodja kluba

Njegova ljubezen do borilnih športov ga je kmalu pripeljala do vodenja lastnega kluba. Sprva je poučeval kickboxing, z velikim poudarkom na ročnih tehnikah. Med prvimi v Sloveniji je začel poučevati tudi savate in še danes vztraja na kombiniranju vseh teh disciplin. V letu 2009 je v klubsko ponudbo uspešno vključil tudi MMA. Z leti je uspešno razširil ekipo trenerjev in pomočnikov, kar je bilo zaradi vedno večjega povpraševanja po treningih nujno potrebno. Kot vodja kluba seveda skrbi tudi za vse organizacijske zadeve kluba. Ob vsem tem Sašo tudi uspešno tekmuje! To je komentiral takole: ''Vse skupaj je preraslo v večjo zadevo kot samo treniranje. Posvečati se svoji formi in učenju drugih zahteva zelo veliko časa in energije. Poleg tega mi predstavlja vodenje kluba in take ekipe velik izziv.''

Trenersko delo

Brez trdega dela v telovadnici pa ne bi bilo uspešnega kluba. Sašo tako letno preživi dolge ure na treningih svojih skupin. Posveča se tako tekmovalcem, ki odhajajo v tujino po medalje, kot tudi začetnikom, ki se prvič srečujejo z borilnimi športi. Prav vsem je s svojo zavzetostjo velika inspiracija. Popolnoma predan borilnim športom se s svojimi člani veseli vsakega uspešnega udarca, vsake na novo osvojene tehnike, vsake dobro izpeljane akcije med sparingi. Vse to delo ob kolebnicah, vrečah, fokuserjih ter seveda med sparingi se obrestuje v zadovoljnih rekreativcih ter uspešnih tekmovalcih.

 

V klubu so dobrodošli vsi

Vizija kluba, kot si jo zastavlja Sašo, je precej preprosta: biti čim bolj osredotočeni na borilne športe, vse ostalo je postransko. Tako so v klubu dobrodošli čisto vsi, ki imajo radi borilne veščine. Da bi zadostili različnim željam, se vsako leto oblikujejo različne skupine, kjer vsak lahko najde nekaj zase. Ne glede na stopnjo znanja ali borilske preference pa morajo prav vsi spoštovati določena vodila. O tem je Sašo povedal: ''Spoštovanje nasprotnika je nekaj, brez česar pri nas ne gre. Že od začetka poudajamo prijateljski odnos in vsi naši člani ga tudi sprejmejo. '' Mislim, da bi se moral vsak, ki ga vsaj malo zanimajo borilne veščine preizkusiti na treningu. Prvo sliko, ki posamezniku naredi vtis, sigurno naredi trener, ki mora na pravi način predstaviti borilno veščino.

 

Načrti za prihodnost

Kot vodja kluba si Sašo želi, da bi se člani na treningih dobro počutili, razvijali svoje potenciale in uspešno tekmovali. K temu s svojo trenersko ekipo in izborom ponudbe treningov čim bolj pripomogel tudi sam.

Če se začneš z borilnimi veščinami resno ukvarjati te hitro zasvojijo, zame je to postal način življenja. Kljub večletnim intenzivnim ukvarjanjem z borilnimi veščinami vidim v njih še mnogo izzivov.
 
 
 
 
 
Najbolj vidni osebni tekmovalni rezultati:

 

Kickboxing Light contact

- Državni prvak v kickoxing light contactu 2002, kategorija -84kg, 28.9.2002

- 1. mesto odprto prvenstvo Slovenije, Zagorje 2002, kategorija -84kg, 2.11.2002

- 3. mesto svetovni pokal Piacenza 2002- WAKO, kategorija -79kg

- 5. mesto na odprtem prvenstvu Avstrije 2002 – IAKSA, kategorija -81kg, Gradec 20.april 2002

- 5. mesto na odprtem prvenstvu Irske WAKO 2003

- 2. mesto državno prvenstvo kickboxing light contact 2001, kategorija -84kg

- 2. mesto državno prvenstvo kickboxing light contact 2003, kategorija -89kg

- 2. mesto državno prvenstvo – light contact 1999, kategorija -89kg

Kickboxing Full contact

- 1. mesto državno prvenstvo 2002, kategorija -81 kg, Majšperk 8.12.2002

- 2. mesto svetovni pokal Maribor 2003 kategorija -86kg, 19.,20.4.2003

 

Boks

- najboljši borec večera boksa v Kamniku 12.5.2001

- dobitnik IX. trofeje Jeklena pest Slovenije za leto 2002

- dobitnik trofeje Vaška situla, Litija 2003

- študentski državni prvak za leto 2004

- 5. mesto svetovno študentsko prvenstvo v boksu, Antalya Turčija, 22.-29.november 2004

 

Savate assaut (light contact)

- udeleženec svetovnega prvenstva 2004, Plovdiv Bolgarija

- 6. mesto Svetovno prvenstvo Savate Assaut 2005, kategorija -89kg, Paris 1.10.2005

Savate combat (full contact)

- 3. mesto Evropsko prvenstvo Savate Combat 2008, kategorija -85kg, Ankara 27,28.6.2007

- 3. mesto Evropsko prvenstvo Savate Combat 2006, kategorija -85kg, Paris 15.7.2006

- 1. mesto Odprto prvenstvo v savate combatu (DP v savate combatu) 2005, kategorija -85kg, Logatec 27.8.2005

- 1. mesto Prvenstvo Logatca v savate combatu 2007 (DP v savate combatu), kategorija absolutna, Logatec 25.8.2007

 

 

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo