Luka Mejač

Prvi koraki v borilnih športnih
Luka se je kot otrok preizkusil v veliko športnih panogah, nato pa je osem let ostal v nogometu. Z boksom se je srečal pri osemnajstih letih v našem klubu.

Luka kot tekmovalec
Naše treninge je začel obiskovati rekreativno, vendar se je kmalu popolnoma zaljubil v boks. Po prvi borbi si ne more predstavljati vsakdana brez boksarskih rokavic. Na državnem nivoju se Luka uvršča med najboljše borce v kategoriji -81kg. Slovenske barve zastopa tudi na večjih mednarodnih tekmovanjih. Med drugim je nastopil na dveh svetovnih univerzitetnih prvenstvih na Tajskem 2016 in v Rusiji 2018, kjer je dokazal, da se lahko kosa z najboljšimi borci svetovnega kova.

Luka kot trener
Kot trener je Luka začel delovati občasno v klubu že pred nekaj leti. Pred dvema letoma pa bolj redno, sprva kot trener jutranje skupine. Sedaj svoje znanje širi tudi z popoldanskimi skupinami. Z letošnjo sezono pa bo tudi trener naših najmlajših članov v štepanjskem naselju. Tega se izredno veseli, saj rad dela z otroci.

O predsodkih
Lukata veseli dejstvo, da se trend dojemanja boksa počasi spreminja. Družba počasi pričenja dojemati boks kot plemenit šport in ne le zgolj kot pretepanje in nasilništvo. Predsodki skušajo prikazati boks kot divji šport in boksarje kot trde in agresivne ljudi, kar pa nikakor ne drži. Pravi, da boks daje globino posamezniku, ga resnično umiri in nauči razmišljati ter sprejemati prave odločitve. To iz lastnih izkušenj lahko tudi z gotovostjo trdi.

Kako pa v prihodnje
Luka bi rad v prihodnje še naprej uspešno združeval tekmovalno in trenersko kariero. Tekmovalni boks mu namreč predstavlja najboljše orodje za spoznavanje samega sebe, trenerska pot pa mu prinaša osebno zadovoljstvo s tem, ko vidi tudi najmanjši napredek svojih varovancev. Na tekmovalnem področju bi rad dosegel čim več odmevnih rezultatov v tujini, na trenerski poti pa navdušil čimveč mladih nadebudnih boksarjev.

 

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo