Pogosta vprašanja

 

Nisem prepričan/a, če je to pravi šport/klub zame.

Pridite na informativni brezplačni trening in se sami prepričajte, če vam taka vadba odgovarja!

Pri odločitvi vam bo morda pomagalo tudi tole: tako začetniki kot nadaljevalci se izobražujejo s postopnim napredovanjem, po stopenjskem programu. Na začetku učenja je velik poudarek na pravilnem izvajanju tehnik in na kontroliranju udarcev, zato je vsak strah pred močnimi udarci odveč. Pravilno izvedene tehnike nasprotnika namreč ne bolijo, saj so to pravzaprav dotiki. Polnokontaktni treningi pridejo na vrsto šele takrat, ko obvladamo lahkokotaktne tehnike. Za tiste, ki se želijo preizkusiti v pravi borbi, so tako odprte vse možnosti, vsi ostali pa so lahko brez skrbi. Vabljeni torej, da se sami prepričate, kako pri nas poučujemo borilne športe!

 

Kakšno opremo potrebujem na začetku?

Na začetku bo zadostovalo primerno športno oblačilo (recimo spodnji del trenirke, kratka majica in čiste superge) ter nekaj vode. Kasneje se z izvajanjem dodatnih tehnik veča nabor nujne opreme (rokavice, razni ščitniki...)

 

Star/a sem 30 let ali več in nikoli se nisem ukvarjal/a z borilnimi veščinami. Sem prestar/a za vpis?

S treningi lahko začnete pri katerikoli starosti. Napredek je odvisen od notranje naravnanosti do treninga in motivacije, delno tudi od drugih dejavnikov, starost pa ni pomembna. Mnogi naši člani in članice so se prvič srečali z borilnimi veščinami pri vaši starosti. Najbolje je, da pridete na prvi trening in se sami prepričate, da vaša leta niso ovira.

 

Se lahko v treninge vključim kadarkoli?

Vpisi potekajo septembra oz. oktobra in februarja. Najraje vidimo, da se nam novi člani pridružijo v času vpisa, saj je zaradi dela po programu za nas to najlažje. Običajno se takrat skupine zapolnijo in to je glavni razlog, da do naslednjega vpisa novih članov ne moremo sprejeti. Če pa je še kakšno prosto mesto tudi po zaključenem vpisu, se potrudimo, da interesente naknadno vključimo v ustrezno stopnjo programa.

 

 

osebni trener boks-kickboxing
utrip sampiona
boks-za-otroke-ljubljana
troia logo1
konex
razgibajmo-ljubljano-logo