Boks za otroke

Boks za otroke

Z začetkom vsakega šolskega leta se prične tudi Boksarska akademija za otroke, torej treningi boksa, namenjeni otrokom od 5. do 7 let in od 8. do 12.let. Treningi se sprva odvijajo dvakrat na teden, pod vodstvom izkušenega trenerja.

Pričnemo zmeraj s tipičnim ogrevanjem (kolebnica, tek in dinamično raztezanje), nato sledi učenje in izvajanje različnih tehnik udarcev in obrambe, pa tudi nadzorovani sparingi (torej simulacije borbe). Na začetnem nivoju se vsi udarci izvajajo izključno na dotik, pa tudi sicer je na treningih dobro poskrbljeno za varnost – uporablja se potrebna zaščita, ob tem pa vsakega člana nadzoruje trener, ki skrbi za pravilnost in varnost izvedbe. Sam boks kot šport ima dokazanih veliko pozitivnih učinkov, kot je sproščanje napetosti in izboljšanje pozornosti ter odzivnosti, hkrati pa otroku pomaga, da vstopi v zdrav in športen način življenja ter se že zgodaj, skozi razvedrilo navadi potrebne discipline. Na treningih zmeraj težimo k ohranjanju sproščenega in prijateljskega vzdušja, tako med varovanci, kot tudi do trenerja. 

trening-boks-za-otroke

Otroci pričnejo s pridobivanjem boksarskih veščin že od starosti 5 do 7 let

 

Vse več otrok od 12 do 14 let se odloča za boks

Vsakemu članu, ki pokaže željo in voljo, da bi se preizkusil na tekmovanjih, to omogočimo tudi z dodatnimi, tekmovalnimi treningi. Ti se odvijajo na nekoliko resnejšem nivoju, tudi udarci postanejo nekoliko močnejši, vendar je zato tako na treningih kot na tekmah dodatno poskrbljeno za varnost tekmovalcev. Obvezna je čelada, večje rokavice, pa tudi sodniki in delegat so pri sojenju pozorni tako glede varnosti, kot tudi »fair play-a«.

Z Boksarsko akademijo za otroke smo pričeli v letu 2016. Več o tem programu si lahko pogledati na spletni strani www.boxing.si , kjer so poleg otroškega programa predstavljeni vsi programi boksa, ki jih izvajamo v Fight clubu Ljubljana. Program Boksarske akademije za otroke je sistematično razdeljen na posamezne barvne stopnje rokavic. Otroci postopoma pridobivajo znanje in v obdobju petih let prehodijo pot od začetne do mojstrske stopnje.

Kratek utrinek treninga po programu Boksarske akademije za otroke in odrasle si lahko pogledate na spodnjem posnetku:

 

 

 


osebni trener boks-kickboxing
utrip sampiona
boks-za-otroke-ljubljana
troia logo1
konex
razgibajmo-ljubljano-logo